Γ. Κούστας: Εκτοξεύθηκαν τα κέρδη της Danaos Corp.

0

Πάνω από πέντε φορές μεγαλύτερα ήταν στο β’ τρίμηνο 2019 τα καθαρά κέρδη της ναυτιλιακής Danaos Corp (συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα) συγκριτικά με το β’ τρίμηνο 2018, κάτι που επετεύχθη σε μεγάλο βαθμό χάρη στη μείωση του κόστους χρηματοδότησης της εταιρείας.

Η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη Danaos Corp παρουσίασε τζίρο ελαφρώς μειωμένο σε ετήσια βάση στο β’ τρίμηνο 2019, στα 112,3 εκατ. δολάρια (από 113,5 εκατ.), αλλά αυξημένα καθαρά κέρδη, στα 30,1 εκατ. δολάρια (από 5,84 εκατ.), και προσαρμοσμένα κέρδη, στα 34,3 εκατ. δολάρια (από 29,2 εκατ. δολάρια), που μεταφράζονται σε κέρδη ανά μετοχή της τάξεως των 2,24 και 3,72 δολαρίων αντίστοιχα.

«Αναμένουμε ότι η εφαρμογή των κανονισμών του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού για τις εκπομπές θείου θα έχουν ως αποτέλεσμα μία υγιή αγορά ναυλώσεων για τα μεγαλύτερα πλοία το 2020, λόγω των διαλειμμάτων που σχετίζονται με τις προσαρμογές με scrubbers και των μειωμένων ταχυτήτων που αναμένεται να επιφέρει ένα περιβάλλον υψηλών τιμών καυσίμων», δήλωσε ο Γιάννης Κούστας, τονίζοντας παράλληλα πως «η κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα επιμένει, και η αβεβαιότητα για την έκβαση και την επίπτωση στις εμπορικές ροές έχει αποθαρρύνει τους συμμετέχοντες στην αγορά από το να προχωρήσουν σε παραγγελίες νεότευκτων πλοίων. Οι δύο αυτοί παράγοντες μαζί, σημείωσε ο κ. Κούστας, δίνουν μία δυναμική στο κομμάτι της προσφοράς που θα ενισχύσει τη μελλοντική αγορά των ναυλώσεων.

ΠΗΓΗhttps://www.mononews.gr/business/shipping/g-koustas-ektoxefthikan-ta-kerdi-tis-danaos-corp

Απάντηση