Χθες βρέθηκα σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία στο κτίριο της Μητρόπολης Κορινθου, παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κκ. Διονυσίου, με θέμα το Ισλάμ και τους ..κινδύνους που ελλοχεύουν απο την επεκτατική πολιτικη του στην Χωρα μας. 

Στο περιθώριο της ομιλίας, ως γονιός δυο παιδιών που λαμβάνουν Ελληνορθόδοξη Παιδεία σε δημόσια σχολεία του Συνοικισμού της Κορίνθου τόνισα την άμεση ανάγκη αλλαγής των βιβλίων και του τρόπου διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών όσο και τις έντονες ανησυχίες μου ως πολίτης και πατριώτης για τον αυξανόμενο αριθμό Μουσουλμάνων σε ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές του τόπου μας. 

Την ωρα που Έλληνες λογω κρίσης, φεύγουν στο εξωτερικο, οι ετήσιες γεννήσεις μειώνονται, ο πληθυσμός γερνά σταθερά και η μουσουλμάνοι εισχωρούν στην Χώρα μας είτε ως πρόσφυγες είτε ως μετανάστες είτε πολλαπλασιάζονται, θα πρέπει η Πολιτεία και η Εκκλησία ως μια γροθιά να λάβουν τα μέτρα εκείνα για να μην μετατραπεί η Ελλαδα απο κυρίαρχη Χώρα σε …χώρο και μαλιστα μουσουλμανικό.

Και μην ξεχνάμε. Ελληνισμος και Ορθοδοξία είναι έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους.