Φωτογραφίες για Όσκαρ στον ετήσιο διαγωνισμό του National Geographic

0

o-SHANE-WHEEL-900-700x467

Οι μεγαλύτεροι πίνακες του κόσμου και οι περισσότεροι έγιναν με τον ζωγράφο να κοιτάζει την φύση. Να βγαίνει από το σπίτι του και να αναζητά ένα ποτάμι, ένα δάσος, δύο φρούτα για να πάρει έμπνευση και να βγάλει τον ψυχισμό του πάνω σε αυτή την εικόνα. Η φύση βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας και πίσω από τα μάτια μας. Στον εγκέφαλο μας. Και γι΄αυτό όταν την παρατηρούμε ξεπετάγονται μέσα μας εικόνες που πιθανότατα να μην τις είδαμε ποτέ σε αυτή την ζωή. Πιθανότατα να βρίσκονται σε μια μνήμη που βρισκόταν εκεί για εμάς πριν από εμάς.

Γι΄αυτό και όταν φωτογραφίζουμε τη φύση επιλέγουμε να την επεξεργαστούμε με τρόπους που δεν μπορούμε να τους εξηγήσουμε, αλλά μας μοιάζουν σωστοί. Κάπως έτσι μπορούν να περιγραφούν οι περισσότερες φωτογραφίες που συμμετέχουν στον φετινό διαγωνισμό National Geographic Traveler Photo Contest, ο οποίος θα διεξαχθεί σε μερικές μέρες. Κάθε συμμετέχων πρέπει να αιχμαλωτίσει μια έκφανση της φύσης σε μια λήψη και για να συμμετάσχει δίνει 15 δολάρια. Ο νικητής του φετινού διαγωνισμού θα επισκεφτεί μαζί με την παρέα του την Κόστα Ρίκα και τον Παναμά για να παρακολουθήσει φωτογραφικές εκθέσεις. Δείτε μερικές από τις εντυπωσιακές υποψηφιότητες.

 

Last Light on Godafoss, Iceland

Last Light on Godafoss, Iceland

Η Ισλανδία είναι γεμάτη από μαγευτικές εικόνες της φύσης. Το τελευταίο φως της μέρας στον καταρράκτη Γκόνταφος. Ο Ed Graham χρησιμοποίησε ένα 10 stop ND φίλτρο για να συνδυάσει την ροή του νερού και τη δύση του ηλίου.

When Conditions Are Right

When Conditions Are Right

Αυτή η φωτογραφία μοιάζει με πίνακα ή ότι έχει πειραχτεί. Όμως είναι μια πραγματικότητα που συμβαίνει συχνά στην ακτή Να Πάλι στη νήσο Καουάι. Ο φωτογράφος Λι Σκοτ πέτυχε το κατάλληλο φως του χινοπωριάτικου ήλιου. Η λεπτομέρεια που τον συναρπάζει είναι το πουλί στην δεξιά γωνία.

Ocean World

Ocean World

Ο Chris Schmid χρησιμοποίησε ένα drone για να έχει αυτή την πανοραμική λήψη ενός σέρφερ στην Φλοριανάπολις της Βραζιλίας την ώρα που δοκίμαζε τα κύματα.

Leave a Reply