Φωτιαδης: Νίκη που δεν πέρασε το σχέδιο εκτρωμα

0

Μία πρώτη νίκη, ένα κέρδος, στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κορινθίων, με θέμα την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων και το τοπικό σχέδιο διαχείρισης.

Αποσύρθηκε η χωροθέτηση δεματοποιητών, δεν περπατάει ο διαγωνισμός για μηχανήματα που θα επεξεργάζονταν σύμμεικτο σκουπίδι σχεδόν όλης της Κορινθίας και δεν πέρασε η πρόταση του Πνευματικού για καύση του σύμμεικτου υπολείμματος με μια νέα μέθοδο, όπως ανέφερε.

Δεν πέρασε δηλαδή ένα δήθεν τοπικό σχέδιο, έκτρωμα.

Μένουν όμως ακόμα πολλά να αναθεωρηθούν, να προσδιοριστούν και να κοστολογηθούν στο τοπικό σχέδιο, μέχρι ότου, η διαχείριση των απορριμμάτων του δήμου και μόνον του δήμου να εφαρμοστεί για να είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Μένει να προσδιοριστούν με σαφήνεια και κοστολογημένα τα ρεύματα για διαχωρισμό των υλικών στην πηγή, να υιοθετηθεί οικιακή κομποστοποίηση, να προσδιοριστούν – κοστολογηθούν συγκεκριμένα προγράμματα για την διαλογή προδιαλεγμένων οργανικών από τα καταστήματα εστίασης,

να αναθεωρηθεί η προσωρινή άδεια της μονάδας κομποστοποίησης για να δέχεται και να επεξεργάζεται όλα τα προδιαλεγμένα οργανικά του δήμου και μόνο του δήμου δηλαδή 10.000-12.000 τόννους ετησίως και όχι 3.500 που είναι σήμερα,
να προσδιοριστούν σαφώς οικονομικότερα μηχανήματα για την κομποστοποίηση κλπ.

Η μικρή αυτή νίκη, απέναντι στις απροκάλυπτες μεθοδεύσεις Πνευματικού για ένα τοπικό σχέδιο έκτρωμα και την ανοχή δια της ψήφου της Πρωτοβουλίας Πολιτών επετεύχθη μετά την αντίδραση της Συμμαχίας Πολιτών, αναδεικνύοντας με στοιχεία που οδηγείται το πράγμα.
Θα ήταν ποιο βολικό για τον Πνευματικό και την παρέα του να υπεράσπιζε ο Νανόπουλος το ΣΔΙΤ Τατούλη-ΤΕΡΝΑ ή ένα τοπικό ΣΔΙΤ.
Δεν τους βγαίνει εδώ και 2 χρόνια, από τότε που η Συμμαχία Πολιτών κατέθεσε ένα τοπικό σχέδιο διαχείρισης για τα απορρίμματα του δήμου και μόνο του δήμου κοστολογημένο και προς όφελος των δημοτών.

Κατά τα λοιπά ήταν εμφανέστατη η αμηχανία και ο εκνευρισμός της Πρωτοβουλίας Πολιτών (Ψιλογιαννόπουλος) που αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι ψήφιζε λάθος- δηλαδή ένα τοπικό σχέδιο έκτρωμα- στολίζοντας όμως με χαρακτηρισμούς τους Φωτιάδη- Κωστάρα που έκαναν το λάθος να υπερασπισθούν τις πάγιες θέσεις τους για την διαχείριση των απορριμμάτων εδώ και χρόνια και δεν έκαναν το λάθος να υπερασπισθούν το σύστημα Πνευματικού.

Αριστερός δεν είσαι με αυτά που λες αλλά με αυτά που κάνεις και κυρίως με αυτά που στηρίζεις και ψηφίζεις.

Άλλωστε για να μην ξεχνιόμαστε το μνημόνιο, τα capital control, οι φόροι, το κόψιμο μισθών και συντάξεων που επέβαλε η κυβέρνηση Συριζα- Ανελ, είχε την απόλυτη στήριξη του Ψιλογιαννόπουλου μέχρι τον Ιούλιο του 2015 που αποφάσισε να κάνει έφοδο στο Νομισματοκοπείο μαζί με τον Λαφαζάνη.-

Leave a Reply