Φτάνει ή όχι το νερό για Κατακάλι – Γαλατάκι ;

0

Ήταν περίπου πριν από ένα χρόνο όταν με αφορμή την τουριστική επένδυση στη θέση “Νησί Μαρέζα – Κοκόσι” είχε προκληθεί έκρηξη του Δημάρχου κ. Πνευματικού σχετικά με τις εγγυήσεις για καθαριότητα και παροχή πόσιμου νερού.

Πριν λίγες ημέρες είχαμε νέα έκρηξη λόγω των ερωτήσεων που έγιναν από τον επικεφαλής της “Συμμαχίας Πολιτών” κ. Νανόπουλο σχετικά με το αν πέφτει νερό γεωτρήσεων στο δίκτυο εξαιτίας της ανεπάρκειας νερού από τη Στυμφαλία, αν υπάρχει έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση και αν αυτή η ενημέρωση συνοδεύεται από τις απαραίτητες μετρήσεις που πρέπει να αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΚ.

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2017 κυκλοφόρησε η ανακοίνωση που βλέπετε από τη ΔΕΥΑΚ, με την οποία κοινοποιείται ότι στις περιοχές Γαλατακίου και Κατακαλίου το νερό Στυμφαλίας συμπληρώνεται από νερό γεωτρήσεων και σύμφωνα με την οποία οι πολίτες πρέπει να περιορίσουν τη χρήση του νερού στις απολύτως αναγκαίες οικιακές χρήσεις. Υποθέτουμε ότι προφανώς για την περίοδο αυτή και μέχρι νεωτέρας το νερό που φτάνει στους καταναλωτές δεν είναι και πόσιμο.

Ακριβώς όμως δίπλα στην ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ βλέπετε το έγγραφο στο οποίο αναφέρεται ότι ο Δήμος Κορινθίων με βεβαίωση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου εγγυάται και δεσμεύεται να παρέχει μέγιστη ημερήσια ποσότητα 609.450 λίτρων πόσιμου νερού σε 24ωρη βάση στο συγκρότημα καταλυμάτων που θα κατασκευαστεί στην ίδια ακριβώς περιοχή.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι εύλογο. Φτάνει τελικά το πόσιμο νερό για την περιοχή Γαλατακίου και Κατακαλίου ή όχι ; Πως εγγυάται ο Δήμος Κορινθίων στον επενδυτή με τέτοια ακρίβεια την ποσότητα αλλά ταυτόχρονα βγήκε ανακοίνωση σχετικά με ανεπάρκεια (πόσιμου) νερού για την περιοχή ; Ίσως κάποιος πρέπει να το εξηγήσει αυτό γιατί και τα δύο μαζί δεν μπορούν να συμβαίνουν. Εκτός αν υποθέσουμε ότι από κάπου θα κοπεί πόσιμο νερό για να υπάρχει αδιάλειπτη παροχή στο “νησί” …

Leave a Reply