Φωτιά στην Εύβοια: Τρεις ύποπτοι για εμπρησμό – Άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ζητούν οι αρχές

0

Οι αρχές πιστεύουν ότι η καταστροφική πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό και έχουν εστιάσει τις έρευνες τους σε τρεις βασικούς υπόπτους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, οι αρχές θα ζητήσουν την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, των τριών κύριων υπόπτων.

Βασικός ύποπτος είναι ένας 33χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί και το 2018 για εννέα εμπρησμούς και τελικά καταδικάστηκε για τον έναν, ωστόσο στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.

Πάντως και οι τρεις υποστηρίζουν ότι έχουν άλλοθι και επισημαίνουν ότι όταν ξέσπασε η φωτιά ήταν αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την πυρκαγιά. Ειδικότερα ο 33χρονος τόνισε ότι βρισκόταν 25 χιλιόμετρα μακριά.

Οι αρχές πιστεύουν ότι με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου θα μπορέσουν να εντοπίσουν κενά οι αντιφάσεις στις καταθέσεις και στα άλλοθι των τριών ανδρών.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι καταθέσεις των κατοίκων συνέβαλαν στην ταυτοποίηση των δύο υπόπτων, εκτός από τον 33χρονο, ένας από αυτούς μάλιστα βρέθηκε σε βενζινάδικο με μπιτόνι.

Υπενθυμίζεται ότι, τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, έχουν εντοπίσει στοιχεία που παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια (σ.σ. εμπρησμός) σε τρία διαφορετικά σημεία που προκλήθηκαν ισάριθμες εστίες φωτιάς

Για την ώρα, πρόκειται για ενδείξεις που πρέπει να εξεταστούν ενδελεχώς και να φανεί εάν πρόκειται για αποδεικτικά στοιχεία εμπρησμού.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχουν συλλέξει και καταθέσεις από κατοίκους -έχουν ξεπεράσει τις 30-, καθώς υπάρχουν αναφορές για ύποπτες κινήσεις ενός ατόμου με μηχανή χαμηλού κυβισμού και χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, όπως επίσης κι ενός ακόμη ατόμου που φέρονταν να κινείται με Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Πηγή

Απάντηση