Φόρος στις συναλλαγές με τις τράπεζες

0

ATM2_540_355

– Νέο φορομπηχτικό μέτρο για την αύξηση των εσόδων
– Δείτε ποια είναι τα σενάρια για τον φόρο στις συναλλαγές με τις τράπεζες
– Ποιοι δεν θα πληρώνουν φόρο και γιατί
– Ποιες συναλλαγές εξαιρούνται από το νέο χαράτσι

Δεν έχει τέλος η φορομπηχτική πολιτική με στόχο την ικανοποίηση των εταίρων και δανειστών. Οι πληροφορίες λένε ότι το υπουργείο Οικονομικών για να αυξήσει τα έσοδα περίπου ως 600.000 εκατομμύρια ευρώ προτείνει στη νέα λίστα μέτρων που συζητά με τους δανειστές φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών.

Ποιες τραπεζικές συναλλαγές θα φορολογούνται;

Το καλό σενάριο για τους πολίτες λέει ότι δεν θα φορολογούνται όλες οι συναλλαγές, αλλά μόνο εκείνες που είναι πάνω από 500 ευρώ.

Με τον τρόπο αυτό το κράτος υπολογίζει ότι θα έχει ένα κέρδος από 300 ως και 600 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο με βάση τις σημερινές συναλλαγές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα φορολογούνται και οι συναλλαγές που γίνονται μέσω ΑΤΜ - Φωτό αρχείου Eurokinissi
Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα φορολογούνται και οι συναλλαγές που γίνονται μέσω ΑΤΜ – Φωτό αρχείου Eurokinissi

Το κακό σενάριο λέει ότι το ποσό αυτό μπορεί να πέσει στα 300 ευρώ. Να φορολογούνται δηλαδή υπερδιπλάσιες συναλλαγές με τις τράπεζες και να αυξηθούν έτσι και τα κέρδη του κράτους.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως τουλάχιστον διαβεβαιώνει προς το παρόν το Μαξίμου, δεν θα φορολογούνται οι συναλλαγές με χρεωστικές κάρτες καθώς έτσι θα ακυρωνόταν το μέτρο για το πλαστικό χρήμα.

Την ίδια ώρα όμως θα επιβαρύνονται όσοι χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες, αλλά για τις συναλλαγές άνω των 300 ευρώ.

Ο φόρος που θα μπει στις συναλλαγές με τις τράπεζες αναμένεται να είναι από 0,1% ως και 0,2% του ποσού της συναλλαγής.

Ακόμη πάντως δεν έχει καθοριστεί και ποιες συναλλαγές θα εξαιρούνται πλήρως αν δηλαδή ο φόρος θα υπάρχει και σε συναλλαγές όπως οι πληρωμές των ΔΕΚΟ κλπ

Βέβαια όλα αυτά είναι ακόμη σε επίπεδο πληροφοριών, όμως οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση δεν διαψεύδει, αντιθέτως κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι το μέτρο αυτό δεν θα επιβαρύνει πολύ τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων…

Leave a Reply