Το φορο-σαφάρι ξεκίνησε από Δήλεσι και Ωρωπό – Έλεγχοι on camera – Ιδιοκτήτης ταβέρνας δεν είχε κόψει αποδείξεις ύψους 400€

0

elegxoi6_473_355

– Ξεκίνησαν οι στοχευμένοι έλεγχοι για φορολογικές παραβάσεις σε εστιατόρια, ταβέρνες, κέντρα διασκέδασης τουριστικών περιοχών
– Την Κυριακή κλιμάκιο της Υπηρεσίας Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων βρέθηκε σε Δήλεσι και Ωρωπό
– Αιφνιδιάστηκαν οι ιδιοκτήτες όταν είδαν τους… “ράμπο” να ζητούν αποδείξεις και όλα τα απαραίτητα έγγραφα
– Σε μια ταβέρνα οι αποδείξεις σε 25 τραπέζια είχαν εκδοθεί… ταυτόχρονα!
– Στο 100% η παραβατικότητα (!), συμβολικά σε αυτή τη φάση τα πρόστιμα

“Λαβράκια” έβγαλε χθες (Κυριακή 10.07.2016) η Υπηρεσία Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων σε καφετέριες και ταβέρνες που βρίσκονται σε παραλίες στο Δήλεσι και στον Ωρωπό. Οι έλεγχοι που είχε ανακοινώσει Γενική Γραμματεία Εσόδων (υπολογίζεται πως θα φτάσουν τις 30.000) ξεκίνησαν με σκοπό να διαπιστωθούν φορολογικές παραβάσεις και οι παραβάτες να πληρώσουν τα πρόστιμα που τους αναλογούν.

Το φορο-σαφάρι ξεκινά στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τη βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και κυρίως την αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Οι ιδιοκτήτες των καφετεριών και των ταβερνών στις περιοχές όπου βρέθηκαν την Κυριακή οι «ράμπο» του ελεγκτικού μηχανισμού έδειξαν να αιφνιδιάζονται όταν αντίκρισαν το πρωί κλιμάκιο να ελέγχει τις αποδείξεις και να ζητάει όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ιδιοκτήτη ταβέρνας, ο οποίος δεν είχε κόψει αποδείξεις για κατανάλωση φαγητού και ποτού της τάξεως των 400 ευρώ (!). Στον τελευταίο έλεγχο που έκαναν οι ελεγκτές παρατήρησαν ότι 25 τραπέζια είχαν εκδοθεί αποδείξεις, αλλά όλες την ίδια… στιγμή! Οι ελεγκτές αφήνουν να εννοηθεί πως είχε ενημερωθεί ο ιδιοκτήτης και “χτύπησε” όλες τις αποδείξεις ταυτόχρονα.

Οι “αδιάφθοροι” ξεκίνησαν να μοιράζουν τα πρόστιμα σαν “βροχή”. Στόχος της υπηρεσίας τους όπως λένε είναι η “συμμόρφωση και η ενίσχυση της συνείδηση των πολιτών για να αποδίδουν ό,τι τους αναλογεί. Οι πολίτες πρέπει να ζητούν αποδείξεις. Δεν θέλουμε να τιμωρήσουμε τις επιχειρήσεις θέλουμε να τις συμμορφώσουμε”.

“Αυτή την περίοδο παρατηρείται ολοένα και αυξημένη παραβατική συμπεριφορά, γιατί οι περισσότερες επιχειρήσεις εκμεταλλευόμενες και την οικονομική κρίση και την ραγδαία αύξηση του τουρισμού, καταφεύγουν σε παραβατική συμπεριφορά» είπε η Μαρία Τσίγκα, προϊστάμενη του κλιμακίου, σημειώνοντας πως «σήμερα η παραβατικότητα είναι στο 100%”.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ

Οι έλεγχοι αναμένεται να συνεχιστούν σε αρκετά παραλιακά μέρη εντός Αττικής.

ΠΗΓΗ

Leave a Reply