Φλόριντα: Τρομοκρατικό χτύπημα στο διεθνές αεροδρόμιο – Πέντε νεκροί, οκτώ τραυματίες

0

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 8 τραυματίστηκαν από ένοπλο άνδρα, ο οποίος εισέβαλε στις εγκαταστάσεις του διεθνούς αεροδρομίου Fort Lauderdale-Hollywood, στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών και άρχισε να πυροβολεία αδιακρίτως.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, τα οποία επικαλούνται αστυνομικές πηγές, ο δράστης ήταν ο 26χρονος Εστεμπάν Σαντιάγκο και η ταυτότητά του ήταν στρατιωτική.

Ένας από τους συνεπιβάτες του δράστη, κατάφερε και τον έβγαλε φωτογραφία με το κινητό του, ενώ -πιθανότατα- είχε αρχίσει να πυροβολεί. Ο 26χρονος είναι αξύριστος, κοιτάζει χαμηλά και δείχνει αποφασισμένος να ολοκληρώσει την πράξη του, όπως και έκανε.

Η αντίδραση της αστυνομίας ήταν άμεση, καθώς οργανώθηκε μεγάλη επιχείρηση γύρω και μέσα στο διεθνές αεροδρόμιο. Την στιγμή της επίθεσης επικράτησε πανικός, καθώς οι πολίτες έτρεχαν προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να προφυλαχθούν από τον δράστη.

Επιβάτες πτήσεων που μόλις είχαν προσγειωθεί, επέστρεψαν εσπευσμένα μέσα στα αεροσκάφη, όπου τους δόθηκε εντολή να αναμένουν νεώτερες οδηγίες, ενώ αρκετές δεκάδες περιορίστηκαν στο πάρκινγκ των αεροπλάνων, εκτός των κτιριακών εγκαταστάσεων.

πηγη

Απάντηση