Φινλανδός Ευρωβουλευτής: Δεν επιτρέπουμε να μας εκβιάζει η Ελλάδα

0

finlandosΤουλάχιστον προσβλητική απέναντι στον μέσο Έλληνα είναι η αναφορά του Φιλανδού υπουργού Οικονομικών, Άντι Ρίνε, ο οποίος σε δηλώσεις του προς την «Frankfurter Allgemeine Zeitung» ανέφερε, «δεν επιτρέπουμε να μας εκβιάζει η Ελλάδα»…

Όπως αναφέρει ο Φιλανδός, «οι αποφάσεις είναι ξεκάθαρες και η Ελλάδα θα λάβει επιπλέον χρήματα μόνο όταν οι μεταρρυθμίσεις δεν έχουν απλώς αποφασιστεί αλλά και υλοποιηθεί» και επισημαίνει ότι η Αθήνα έχει περιθώριο ως το τέλος Απριλίου.

«Η αποδέσμευση των δανείων απαιτεί ομόφωνη απόφαση του Eurogroup και η Φινλανδία θα δώσει τη συγκατάθεσή της μόνο εάν έχουν εκπληρωθεί οι όροι. Αυτό ισχύει ανεξαρτήτως του κόμματος στο οποίο θα ανήκει ο υπουργός Οικονομικών» διευκρινίζει ο κ. Ρίνε, καθώς στη χώρα του διεξάγονται εκλογές στις 19 Απριλίου.

Ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Φινλανδία έχει εξασφαλίσει εγγυήσεις για τη δανειακή βοήθεια προς την Ελλάδα, αναφερόμενος στην κατάθεση από το 2011, σε ειδικό λογαριασμό, 930 εκατομμυρίων ευρώ.

http://mignatiou.com/2015/04/ama-echis-tetiou-filous-ki-eterous-ti-tous-thelis-tous-echthrous/

Leave a Reply