Φίλες και φίλοι….του Γιωργου Παπαγεωργιου

0

DSC00124 (1)

Φίλες και φίλοι,
Όταν ο ολιγαρχικός άρχοντας της αρχαίας Θήβας, Αρχίας (4ος π.Χ.) έλεγε την περίφημη φράση « Ες αύριον τα σπουδαία », δεν μπορούσε φυσικά να προβλέψει τη σημασία που θα είχε αυτό που είπε τότε, για την σημερινή Ελλάδα του 21 αιώνα, τη χώρα που σήμερα φιλοξενεί του απογόνους του.
Κι όμως το αυριανό διακύβευμα σαν αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης είναι άλλη μια φορά, εξαιρετικά σοβαρό.
Τώρα πλέον, καλούμαστε σαν Ελλάδα να εφαρμόσουμε μια συμφωνία για την οποία ειπώθηκαν ήδη πολλά και θα ειπωθούν στο άμεσο μέλλον ακόμα περισσότερα.
Το κρίσιμο ζήτημα είναι να αποφασίσουμε σωστά, με κριτήρια ευθύνης που ξεκινούν κυρίως από μία βασική προϋπόθεση: Να ψηφίσουμε.
Γιατί είτε μας αρέσει είτε όχι, σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι πλέον η αποχή στα δρώμενα, η οποία έχει σαν αφετηρία την γενική αμφισβήτηση αυτού που ονομάζουμε Πολιτικό Σύστημα.
Όμως το αδυσώπητο αύριο που έρχεται, δεν ανέχεται κανέναν από εμάς να αποφασίσει με την καφενειακή χαλαρότητα και την προκλητική ευκολοπιστία που αντιμετωπίσαμε τα πράγματα στο πρόσφατο παρελθόν. Γιατί την Δευτέρα, ότι και αν γίνει, όποιος και αν κερδίσει, θα έχουμε όλοι μπροστά μας την εφαρμογή του 3ου μνημονίου και την επιστροφή άλλη μια φορά στον ρεαλισμό που επιβάλλουν οι συμφωνίες με τους δανειστές μας.
Γι αυτό ξαναλέω σε κάθε τόνο, σε κάθε φίλο και φίλη, ότι πρέπει ανεξαρτήτως αποτελέσματος, να προσπαθήσουμε τα «Ες αύριον σπουδαία» να μας βρουν ενωμένους και αποφασισμένους να συνεργαστούμε για το κοινό καλό. Έτσι ίσως έχουμε ελπίδες….

Απάντηση