Φάκελος Χρυσή Αυγη: Νέα παραίτηση με αιχμές για την ηγετική ομαδα

0

image

Αφήνοντας βαρύτατες αιχμές κατά της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής , κάνοντας λόγο για φαινόμενα παλαιοκομματισμού και οικογενειακών βολεμάτων, για κοροϊδία σε βάρος αγνών στελεχών, αλλά και για ανίερες συμμαχίες με ιδεολογικούς διώκτες της Χρυσής Αυγής (σ.σ. εννοώντας προφανώς τον ΣΥΡΙΖΑ), υπέβαλε την Πέμπτη 21 Μαΐου την παραίτησή του από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χ.Α. και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Δυτικής Ελλάδας «Ελληνική Αυγή» ο Χρήστος Ρήγας.

Το περιεχόμενο της παραίτησης του κ. Ρήγα σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr είναι ιδιαίτερα σκληρό και ουσιαστικά ταυτίζεται με όσα δήλωνε στην παραίτησή του πέρυσι τον Σεπτέμβριο ο εκλιπών Λεωνίδας Σταθόπουλος. Η Χ.Α. που φυλλοροεί σε στελεχιακό δυναμικό και στη δυτική Ελλάδα εδω και έναν χρόνο περίπου, με αποχωρήσεις που συνοδεύονται με βαρύτατες καταγγελίες σε βάρος της ηγετικής ομάδας του κόμματος. Ειδικότερα στην Αιτωλοακαρνανία, στο στόχαστρο βρίσκεται και ο βουλευτής Κ. Μπαρμπαρούσης, ότι συγκεκριμένα λειτουργεί και αυτός σε μια «κλειστή ομάδα» , που έχει οδηγήσει δεκάδες στελέχη στο σημείο να «ντρέπονται να λένε ότι είναι έλληνας εθνικιστές».

«Αυτό που με οδήγησε στην παραίτηση είναι το γεγονός έτι κάποιοι έφτασαν στο σημείο να βάζουν το πατριωτικό συμφέρον, κάτω από το ατομικό τους, ώστε να βγουν αλώβητοι από τις καταστάσεις που προκάλεσαν οι ίδιοι με τις επιλογές τους. Άπλωσαν εκ των υστέρων μέχρι και ανίερο χέρι συμμαχίες με τους ιδεολογικούς διώκτες μας, γνωστούς για τα ανθελληνικά και αντιπατριωτικά τους συναισθήματα. Αρνούμαι λοιπόν να συμμετέχω σε ένα κόμμα που εκμεταλλεύεται τον αγνό πατριωτικό μας αγώνα για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένες φιλοδοξίες» φέρετε να γράφει στην επιστολή του κ. Ρήγας.

Ο κ. Ρήγας δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να παραχωρήσει και συνέντευξη τύπου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως πιθανώς να ανακοινώσει την ένταξη του σε νέο πολιτικό φορέα, στον οποίον θα συμμετέχουν πρώην στελέχη της Χ.Α. και όχι μόνον που διαφοροποιούνται από τις επιλογές και την τακτική της ηγετικής της ομάδας.

Leave a Reply