Φάκελος Ανακαίνιση: Τρία είδη ελληνικών επιχειρήσεων που χρειάζονται αναβάθμιση εδώ και τώρα

0

 

Μια νέα προσθήκη επιχείρησης στη γειτονιά πάντα τρομάζει τους παλαιότερους «ενοίκους» της. Ο ανταγωνισμός είναι μία υγιής κατάσταση και κινεί την τοπική αγορά, όμως, αν πρόκειται για μια επιχείρηση που προσφέρει υπηρεσίες σαν τις δικές μας, τότε έχουμε πολλούς λόγους να φοβόμαστε. 

Πριν φοβηθούμε για την απώλεια της πελατείας μας, ας σκεφτούμε τη διατήρησή της: μάλλον χρειαζόμαστε την ανακαίνιση της επιχείρησής μας, που μόνο μακροπρόθεσμα οφέλη μπορεί να μας προσφέρει.

Για να γίνουν πιο κατανοητά τα οφέλη αλλά και τα «τι» και «πώς» για μια σωστή ανακαίνιση επιχείρησης, ας δούμε ξεχωριστά κάθε βασική επιχείρηση, από αυτές που συναντούμε περισσότερο στην ελληνική επικράτεια.

  • Ανακαίνιση κομμωτηρίου

Ίσως από τις πιο κοινές επιχειρήσεις, που φέρνει μια διαφορετική αίσθηση στο οικοδομικό τετράγωνο όπου στεγάζεται. Με τα δυνατά φώτα του και με μια «χτυπητή» επιγραφή, ένα κομμωτήριο αποτελεί «φάρο» κοινωνικότητας κυριολεκτικά και μεταφορικά. 

Το κομμωτήριο της γειτονιάς ταυτόχρονα συμβολίζει την προσωπική ανανέωση. Πώς, όμως, μπορεί να τη συμβολίζει, όταν το ίδιο δεν είναι ανανεωμένο;

Η ανακαίνιση κομμωτηρίου αναβαθμίζει την πρόσοψη ολόκληρου του τετραγώνου στο οποίο βρίσκεται. Κοινώς, το σουλουπώνει. Εκτός αυτού, μία αναβάθμιση τόσο εξωτερική, όσο κι εσωτερική, ανανεώνει κι ενισχύει την εμπιστοσύνη των πελατών σε αυτό. 

Νέος εξοπλισμός και σύγχρονη διακόσμηση δείχνουν ένα κομμωτήριο που διεκδικεί τη θέση του στο σήμερα και γνωρίζει τις νέες τάσεις στον τομέα του beauty. Η ανακαίνιση, λοιπόν, μιας τέτοιας επιχείρησης είναι αναγκαία, αφού η έννοια της ανανέωσης είναι σύμφυτη με το concept της επιχείρησης.

  • Ανακαίνιση πρακτορείου ΟΠΑΠ

Μια ακόμα αναγκαία προσθήκη σε μια ελληνική γειτονιά είναι αναμφίβολα ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ. Ως ένας ακόμα πυρήνας κοινωνικής ζωής, ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ οφείλει να είναι πλήρως εξοπλισμένο και πάντα ενημερωμένο με τις τελευταίες στοιχηματικές και τεχνολογικές τάσεις, κάτι που επιτυγχάνεται με μια on point ανακαίνιση πρακτορείου. 

Μερικές νέες οθόνες που θα προβάλλουν αθλητικούς αγώνες αλλά και αναγκαίες συσκευές και μηχανήματα που θα επιτρέπουν στους πελάτες να περνούν τον χρόνο τους διασκεδαστικά, είναι βασικές προτάσεις για την ανακαίνιση πρακτορείου ΟΠΑΠ. Εκτός αυτού, μια τέτοια ανακαίνιση, για να θεωρηθεί ολοκληρωμένη, χρειάζεται και την ανανέωση των επίπλων, αντικαθιστώντας τα παλιά με νέα, σύγχρονα και ανθεκτικά, που υπόσχονται την άνεση των πελατών και συμβάλλουν στην αναβάθμιση της αισθητικής του χώρου.

Βασικό κομμάτι σε μια ανακαίνιση πρακτορείου ΟΠΑΠ και ο φωτισμός του πρακτορείου, που θα επιτρέπει στους πελάτες να παίζουν χωρίς δυσκολίες παιχνίδια και να διαβάζουν ευχάριστα εφημερίδες ή τα δελτία που θέλουν να συμπληρώσουν. 

Και σαφώς, δεν πρέπει να αμελούμε το θέμα του κλιματισμού και του εξαερισμού όπου ο εκσυγχρονισμός του πέραν του ότι είναι απαραίτητος για λόγους υγείας, είναι πολύ σημαντικός και για την ενεργειακή κατανάλωση μίας τέτοιας επιχείρησης.

  • Ανακαίνιση μίνι μάρκετ

Γειτονιά χωρίς μίνι μάρκετ μάλλον δεν είναι μια υπαρκτή γειτονιά. Και αν δεχτούμε πως είναι, είναι σίγουρα εφιάλτης για τους κατοίκους της. Τα μίνι μάρκετ είναι συνυφασμένα με την παιδική ηλικία όλων μας, όμως έχουν την τάση να μένουν ανέπαφα στο πέρασμα των χρόνων.

Η ανακαίνιση ενός μίνι μάρκετ όχι μόνο ενισχύει την αξιοπιστία στους διαχρονικούς πελάτες του, αλλά εννοείται πως ανανεώνει και τον αέρα της γειτονιάς. Γιατί, μπορεί το μίνι μάρκετ να έχει όλα τα προϊόντα που χρειάζεται κανείς, όμως όταν αυτό αποπνέει έναν αέρα πιο παλιάς εποχής, παύει πολλές φορές να είναι πρώτη επιλογή ακόμα και για τους πιο πιστούς πελάτες.

Βασικά στοιχεία για μια ολοκληρωμένη ανακαίνιση θεωρούνται τα νέα ράφια μοντέρνας αισθητικής, σύγχρονα ψυγεία αλλά και φωτισμός που κολακεύει τον χώρο και του δίνει μεγαλύτερο εύρος. Γιατί, ας είμαστε ειλικρινείς, ένα μίνι μάρκετ ανταγωνίζεται ένα σούπερ μάρκετ. Ο ανταγωνισμός, λοιπόν, μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ μειώνεται αρκετά όταν η ανακαίνιση του μίνι μάρκετ που μας αφορά είναι ικανή να κρατήσει και να ενισχύσει την πελατεία του.

Πότε μία γειτονιά θεωρείται αναβαθμισμένη; Όταν τα κομμάτια που την απαρτίζουν φαίνονται up-to-date, ειδικά όταν μιλάμε για επιχειρήσεις. Η ανακαίνιση πρακτορείου ΟΠΑΠ, κομμωτηρίου και μίνι μάρκετ, είναι κίνηση ματ για τη βελτίωση της εμφάνισης της εκάστοτε γειτονιάς. Σε κάθε ανανεωμένη επιχείρηση, οι κάτοικοι μιας γειτονιάς συνασπίζονται για την υποστήριξή της. Γιατί να μην εκμεταλλευτείτε κι εσείς, ως επιχειρηματίες, αυτό το «ένστικτο»;

Leave a Reply