Έχουν δώσει τα χέρια! ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ θα κατέβουν μαζί στις εκλογές – Ο Τσίπρας θέλει Κουβέλη πρόεδρο της Βουλής

0

Έχουν δώσει τα χέρια! ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ θα κατέβουν μαζί στις εκλογές - Ο Τσίπρας θέλει Κουβέλη πρόεδρο της Βουλής

Σε προχωρημένο στάδιο οι συνομιλίες της ΔΗΜΑΡ με τονΣΥΡΙΖΑ με στόχο την κοινή εκλογική τους κάθοδο
– Διαρκές Συνέδριo ετοιμάζει το κόμμα του Φώτη Κουβέλη το πρώτο 15μέρο του Ιανουαρίου
– Δέκα βουλευτές της ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσουν την υποψηφιότητα Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας
– Πιθανό σενάριο η κάθοδος Κουβέλη και στελεχών της Αγίου Κωνσταντίνου ως συνεργαζόμενων με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
– Τη σύμπραξη των κομμάτων αποτρέπει ο κίνδυνος απώλειας του μπόνους των 50 εδρών

Η έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών που ήθελε τη ΔΗΜΑΡ να συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επιβεβαιωθεί, καθώς -σύμφωνα με την “Εφημερίδα των Συντακτών”, οι συνομιλίες των δύο κομμάτων είναι σε προχωρημένο στάδιο, με σκοπό να κατέβουν μαζί στις εκλογές.

Η συνεργασία τους επιταγχύνεται, λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και του ενδεχομένου να έχουμε πρόωρες εκλογές τον Φεβρουάριο, αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, 10 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έχουν εκφράση την πρόθεσή τους να καταψηφίσουν την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα. Από εκεί και πέρα, το πιο πιθανό σενάριο, είναι ο Φώτης Κουβέλης και στελέχη της ΔΗΜΑΡ να κατέβουν στις εκλογές ως συνεργαζόμενοι με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και ο κίνδυνος απώλειας του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα, είναι αυτός που αποτρέπει τη σύμπραξη των δύο κομμάτων, τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί και αναμένονται πολύ σύντομα οι εξελίξεις.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ βρίσκεται στη λίστα Επικρατείας που θα καταρτίσει η Κουμουνδούρου, ενώ ο Φώτης Κουβέλης θα αποτελέσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του προέδρου της Βουλής.

Leave a Reply