“Έτρεχε με 257χλμ”

0

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Τροχαίας Εθνικών Οδών, προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια που οδήγησαν στο φοβερό τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε την ζωή τριών νέων ανθρώπων, κι ενός ανήλικου αγοριού, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο.

Στο συμπέρασμα που έχουν καταλήξει οι αστυνομικοί είναι το γεγονός της ανάπτυξης μεγάλης ταχύτητας από τον οδηγό της Πόρσε, που όλα δείχνουν πως ήταν ο 23χρονος γιος του ιδιοκτήτη της αλυσίδας καταστημάτων “Jumbo”.
Από εκεί και έπειτα, οι αστυνομικοί αλλά και οι εμπειρογνώμονες που ενδεχομένως θα οριστούν από τις δυο οικογένειες, θα προσπαθήσουν μέσα από τα συντρίμμια της Πόρσε να εξάγουν συμπεράσματα, όπως την λειτουργική κατάσταση και συντήρηση του ακριβού οχήματος, την καταλληλότητα των ελαστικών και κυρίως το τι μεσολάβησε και ο αδικοχαμένος νεαρός έχασε τον έλεγχο του “super car”.


Ήδη οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στα λάστιχα που “φορούσε” το αυτοκίνητο, τα οποία είναι κατασκευής του 2006 και όλα δείχνουν πως πρόκειται για χειμερινά ελαστικά, δηλαδή για λάστιχα κατάλληλα για βρεγμένο ή χιονισμένο οδόστρωμα.

Εδώ, λοιπόν, ίσως να κρύβεται και το μοιραίο μυστικό που στοίχισε την ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, εκ των οποίων ο ένας ανήλικος. Σύμφωνα με τα όσα είπε  έμπειρος Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος εχει γνώση σε τροχαία δυστυχήματα, τα συγκεκριμένα ελαστικά, λόγω της κατασκευής τους, είναι για ταχύτητες, το πολύ 120 έως και 150 χιλιόμετρα maximum. Κατά συνέπεια και με δεδομένο το γεγονός πως η μαύρη πόρσε είχε αναπτύξει ταχύτητα άνω των 200 χιλιομέτρων, τότε είναι πολύ πιθανό, σύμφωνα με τον έμπειρο Αξιωματικό, τα χειμερινά λάστιχα να “κάηκαν” και πλέον το όχημα να μην υπάκουε στις εντολές του οδηγού του, με αποτέλεσμα να φύγει εντελώς από την πορεία του και με πλαγιολίσθηση να μπήκε στο πάρκινγκ, όπου θέρισε τις ζωές της 33χρονης μητέρας και του 3χρονου γιου της.

Οι εικόνες από τα συντρίμμια της Πόρσε σοκάρουν. Δείτε το αποκλειστικό βίντεο της εκπομπής “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο Epsilon.      

Σύμφωνα με τον εκπαιδευτή ασφαλούς οδήγησης, Θωμά Παπαπάσχο, ο οδηγός της Πόρσε, εκτιμάται πως έτρεχε με 257χλμ.

Η μαύρη σκιά και το “σπρέι”

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν ήδη στα χέρια τους το βιντεοληπτικό υλικό, από τις κάμερες της Εθνικής Οδού, κατά μήκος της μοιραίας διαδρομής, μέχρι να μπει η ακυβέρνητη πόρσε στο πάρκινγκ και να το μετατρέψει σε βομβαρδισμένο τοπίο.

Την στιγμή που χάνεται ο έλεγχος του “super car” οι αστυνομικοί, κάτω από την μάσκα της πόρσε, διακρίνουν μια μαύρη σκιά και στην συνέχειά ένα πέταγμα σαν “σπρέι”, επίσης κάτω και μπροστά στο όχημα.
Αυτή, λοιπόν, η μαύρη σκιά, είναι κάποιο αντικείμενο που φεύγει από την μηχανή του αυτοκινήτου; Ή κάποιο τμήμα από καμένο λάστιχο, επίσης της Πόρσε;

Παράλληλα το “πέταγμα σπρέι” προέρχεται από κάποια “αόρατη” λακκούβα με νερό στο οδόστρωμα, ή πρόκειται για την εκκένωση αέρα από “καμένο” λάστιχο της Πόρσε;

Σε αυτά λοιπόν τα ερωτήματα, συν την συντήρηση του οχήματος, θα προσπαθήσουν να απαντήσουν τόσο οι αστυνομικοί της Τροχαίας, όσο και οι εμπειρογνώμονες που ενδεχομένως θα διοριστούν από τις οικογένειες των θυμάτων.

πηγη

Απάντηση