Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του

0
“Μια φορά εβαπτίστημεν με το λάδι, βαπτιζόμεθα και μια με το αίμα, δια την ελευθερίαν της Πατρίδος μας”!

Κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου τιμούμε και γιορτάζουμε τον ξεσηκωμό των υπόδουλων Ελλήνων κατά του Τούρκου δυνάστη για ελευθερία και αυτοδιάθεση. Εκ των πραγμάτων είναι η πιο σημαντική ημερομηνία στην ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας, ως αφετηρία της Εθνικής παλιγγενεσιας. Την ίδια μέρα η Ορθόδοξη εκκλησία μας εορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά, φέτος τιμούμε την επέτειο των 200 χρονών της Ελληνικής επανάστασης.
Δυστυχώς όμως, κανένας δεν περίμενε ότι οι Ελληνες, αυτή την εξαιρετικά ιδιαίτερη μέρα, θα είναι κλειδωμένοι και αμπαρωμένοι στα σπίτια τους είτε από τον φόβο του κορωνοϊού είτε από την υπόσχεση του Μητσοτάκη να πολεμήσει το νατιβισμο.
Ημέρα της παλιγγενεσιας, ωστόσο οι Έλληνες έχουν απώλεια της Εθνικής κυριαρχίας, άγριο εποικισμο της Χώρας από αλλοθρησκους, διεκδικήσεις των τούρκων και μια κυβέρνηση που ενώ έχει τους νοικοκυραίους αμπαρωμένους, επιτρέπει πορείες των αριστερών, μπαχαλακιδων και Πακιστανών-Σομαλων που διεκδικούν χαρτιά, στέγη (σπίτια και όχι τα ΚΥΤ), επιδόματα.
Στις 21 Μαρτίου με “μεγάλη επιτυχία” πραγματοποιήθηκε εκδήλωση των αριστεροαναρχικών ενάντια στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Εθνική παλλιγεννεσία με σύνθημα “ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ”!!
Ο τόπος βράζει, τον Μητσοτάκη όμως τον απασχολούν τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ.
Σήμερα, εμείς οι Έλληνες, απόγονοι των Ηρώων του 1821, βλέπουμε την κατάρρευση των θεμελίων της Ελλάδας μας, ζούμε διωγμό της Πίστης μας, περιμένουμε τον διαμελισμό του πιο ιερού για έναν άνθρωπο – της Πατρίδας μας, με τον συμβιβασμό των  σύγχρονων κοτσαμπάσηδων και κατσαπλιαδων που αντιδιαμετρικά με τους γίγαντες του 1821 ξεπουλάνε Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια.
Αγώνας του ’21 παραμένει διαχρονικός και επίκαιρος και ως ελεύθεροι πολιορκημένοι εάν διατηρήσουμε τον  εθνικό μας χαρακτήρα, τις παραδοσιακές αρετές και πιστοί στις εθνικές μας ρίζες, θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις  εντολές της ιστορίας μας και να δώσουμε τις δικές μας μάχες για την Λευτεριά μας, για τα παιδιά μας!
Όπως έλεγε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στους μαθητές στην Πνύκα στις 8 Οκτωβρίου 1838: “Όταν αποφασίσαμε να κάμουμε την Επανάσταση, δεν εσυλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχουμε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα μας και τα πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε; ” που πάτε εδώ να πολεμήσουν με τα σιταροκάραβα βατσέλια”. Αλλά ως μια βροχή, έπεσε εις όλους μας ή επιθυμία της Ελευθερίας μαι και όλοι και οι κληρικοί και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλο συμφωνήσαμε εις αυτόν το σκοπό και εκάμαμε την επανάσταση”.
Έτσι και εμείς, θα επιβιώσουμε και θα νικήσουμε μόνο αν είμαστε πάντοτε ενωμένοι και πρόθυμοι για τα πάντα και με οδηγό την φλόγα από τις καρδιές των Αγωνιστων να δώσουμε τον δικό μας αγώνα.
Είναι αδιανόητο να έχουμε προγόνους που σφαγιαστηκαν, βασανίστηκαν από τον τούρκο κατακτητή, αυτούς που έδωσαν τις ζωές τους να είμαστε σήμερα ελεύθερη και να ντρεπομαστε να βάλουμε τις ελληνικές σημαίες στα μπαλκόνια μας φοβούμενοι μην μας πουν φασίστες και ρατσιστές!
Είναι αδιανόητο να μην ακούμε τον Ελληνικό Ύμνο από κάθε Δημόσιο κτήριο την ημέρα της παλιγενεσιας του Ελληνικού Έθνους!
Είναι αδιανόητο να έχουν οι Έλληνες σκυμμένα τα κεφάλια τους!!
“Ο Θεός είχε υπογράψει την ελευθερία της Ελλάδας και δεν παίρνει πίσω την υπογραφής του” (Θ. Κολοκοτρώνης)
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!!
Μαργαρίτα Μιχαηλίδου, Τομεαρχης Παιδείας και Ειδικής Αγωγής Ελληνικής Λύσης, Κ.Βελόπουλος. 
Πολιτευτής Νομού Κορινθίας. 

Leave a Reply