Έρχονται χιόνια και παγετός από την Τρίτη

0
Έρχονται χιόνια και παγετός από την Τρίτη

Έρχονται χιόνια και παγετός από την Τρίτη

Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από το μεσημέρι της Δευτέρας 29/12 από βορά προς νότο, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Εύβοιας, της Μαγνησίας και της Ανατολικής Στερεάς. Θυελλώδεις βοριάδες θα πνέουν στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου.

Πιο αναλυτικά: Την Τρίτη 30/12 σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας. Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Βροχές επίσης αναμένονται και στην Εύβοια, την Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά των περιοχών αυτών και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές της Στερεάς, της Μαγνησίας και της Κεντρικής Πελοποννήσου, ενώ το βράδυ θα χιονίσει και στα πεδινά της Μαγνησίας, της Φθιώτιδας και της Βόρειας Εύβοιας.

Την Τετάρτη 31/12 και την Πρωτοχρονιά 1/1 χιονοπτώσεις αναμένονται στις πεδινές περιοχές της Μαγνησίας, της Εύβοιας, της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας. Επίσης χιονόνερο θα σημειωθεί στην Ανατολική και Βορειοανατολική Πελοπόννησο, ενώ βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο Νότιο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Με εξαίρεση την περιοχή της Κρήτης και του Νοτίου Αιγαίου, σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Παρασκευή 2/1. Θα πρέπει επίσης να τονιστεί ότι στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, που δεν αναφέρονται παραπάνω, δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα όπως χιονοπτώσεις, αλλά οι θερμοκρασίες, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι εξαιρετικά χαμηλές και θα επικρατήσει κατά τόπους ολικός παγετός, με τις ελάχιστες θερμοκρασίες στη Δυτική Μακεδονία να κατεβαίνουν ακόμα και στους -10 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα για την Αττική από το μεσημέρι της Τρίτης και μετά, αναμένεται χιονόνερο στα Βόρεια Προάστια ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα χιονίσει. Οι χιονοπτώσεις κατά περιόδους θα συνεχιστούν έως και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 2/1. Η χιονόστρωση πάντως θα σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία θα αρχίζει από τα 400 – 500 μέτρα και πάνω.

 

http://www.meteo.gr/meteoplus/index.cfm

Leave a Reply