Έρχονται στοχευμένες προσλήψεις στους δήμους -Καθυστερεί ο νέος «Καλλικράτης»

0

Για τους πρώτους μήνες του 2018 μετατίθεται η κατάθεση στη Βουλή του σχεδίου νόμου για το νέο Καλλικράτη. Αυτό τονισε μιλώντας στον Αθήνα 984 ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Σύμφωνα με τον υπουργό θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, θέματα αρμοδιότητών και εκλογικού συστήματος αλλά και όχι και χωροταξικού. «Δεν ανοίγουμε το χωροταξικό γιατί αφενός θα αποπροσανατολίσουμε την συζήτηση και αφετέρου για περισσότερους δήμους απαιτούνται και περισσότερα χρήματα που δεν υπάρχουν», επισήμανε.

Στοχευμένες προσλήψεις

Παράλληλα ο κ. Σκουρλέτης τόνισε με έμφαση ότι απαιτούνται στοχευμένες προσλήψεις στους δήμους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όποιος πάει σε ένα δήμο βλέπει ότι υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού… Σε πάνω από 1/3 των δήμων της χώρας λείπουν οι ελάχιστοι μηχανικοί που θα ετοιμάσουν μία μελέτη», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Σκουρλέτης προανήγγειλε ότι «τις επόμενες μέρες προκηρύσσεται ο διαγωνισμός για 100 μηχανικούς και οικονομολόγους στοχευμένα σε νησιωτικούς και ορεινούς δήμους. Εκεί που υπάρχει η πλήρης απογύμνωση των υπηρεσιών».

Αντίθετος με πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία

Επιπλέον ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε εκ νέου την αντίθεσή του στην πώληση οπλικού υλικού σε χώρες με επιθετική συμπεριφορά, όπως η Σαουδική Αραβία, Όπως είπε, «η Ελλάδα πρέπει να είναι προσεκτική στις σχέσεις της με τον Αραβικό κόσμο». Αναφορικά με την αυριανή συζήτηση στη Βουλή, ο κος Σκουρλέτης δήλωσε ότι για την ώρα έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις και από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκύπτει ότι πρόκειται για διακρατική συμφωνία.

Ερωτηθείς σχετικά με τη θεομηνία που έπληξε την Δυτική Αττική, ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε ικανοποιητική την ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού, είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα δοθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες και επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρξει μία συνολική παρέμβαση για τα αντιπλημμυρικά έργα.

πηγη

Leave a Reply