Επτά χρόνια φυλακή για τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της

0

koza-αστυνομια2-864x400_c.jpg.jpg

Μέσα σε δέκα χρόνια η γυναίκα είχε εισπράξει συνολικά 60.000 ευρώ

Επί μια ολόκληρη δεκαετία μια γυναίκα από τη Λάρισα εισέπραττε τη σύνταξη της μητέρας της που είχε αποβιώσει αλλά η ίδια είχε «ξεχάσει» να δηλώσει τον θάνατό της στην αρμόδια υπηρεσία του ΙΚΑ! Πέντε χρόνια μετά την αποκάλυψη της απάτης, η «καμπάνα» σήμανε ηχηρά γι’ αυτήν.

Η γυναίκα δικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Λάρισας, στο οποίο όμως δεν παρέστη αλλά εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο. Κατά την διάρκεια της δίκης επιβεβαιώθηκε ότι της καταβάλλονταν κανονικά επί δέκα χρόνια τα ποσά της σύνταξης στον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας, στον οποίο η ίδια ήταν συνδικαιούχος. Στο διάστημα από το 2001 που πέθανε η μητέρα ως και το 2011 που το ασφαλιστικό ταμείο διαπίστωσε την κομπίνα, είχε εισπράξει συνολικά περίπου 60.000 ευρώ.

Το δικαστήριο έκρινε τη δράστιδα ένοχη επειδή απέκρυπτε αθέμιτα το γεγονός του θανάτου και την καταδίκασε σε κάθειρξη επτά ετών για την κατηγορία της απάτης κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με περιουσιακό όφελος και ζημία άνω τον 30.000 ευρώ.

Απάντηση