ΕΠΟ και Λίγκα συμφώνησαν για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού

0

Η συμμετοχή του Παναθηναϊκού στο επόμενο πρωτάθλημα περνούσε από τα «χέρια» των ΕΠΟ και Super League, οι οποίες και θα αποφάσιζαν αν θα αλλάξει ή όχι ο κανονισμός αδειοδότησης των ομάδων.

Μέχρι τώρα ίσχυε πως η ελεγχόμενη ΠΑΕ θα έπρεπε να αποδείξει ότι είχε εξοφλήσει τα χρέη της από το παρελθόν, κάτι που έφερνε τον Παναθηναϊκό σε εξαιρετικά δυσμενή θέση ενόψει της νέας χρονιάς.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Live Sport» ΕΠΟ και Super League συμφώνησαν για την τροποποίηση του άρθρου 52 του κανονισμού και πλέον όποια ΠΑΕ αντιμετωπίζει πρόβλημα σαν αυτό του Παναθηναϊκού, θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει μειώσει το χρέος της και έχει διακανονίσει τις υπόλοιπες οφειλές της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα συζητήσεις ήταν πολύωρες και υπήρξε μεγάλη ένταση, με τον Βασίλη Γκαγκάτση να συνομιλεί με τον υπεύθυνο τμήματος αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, Γιώργο Δημητρίου, για το σχετικό άρθρο του κανονισμού.

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης φέρεται να έλεγε πως: «Τα όσα ζητάμε δεν είναι παράλογα και, κυρίως δεν είναι παράτυπα. Και η UEFA έχει την ίδια άποψη με εμάς για το άρθρο 52 του κανονισμού και μάλιστα το είχαν πει τα αρμόδια στελέχη όταν είχαν επισκεφθεί την ΕΠΟ», με τον Δημητρίου να διαφωνεί.

Τελικά ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, βλέποντας πως οι συζητήσεις δεν οδηγούσαν πουθενά, τάχθηκε υπέρ της πρότασης της Λίγκας και έτσι το θέμα έληξε άμεσα.

Πάντως, ο Παναθηναϊκός για να είναι «εντάξει» θα πρέπει να διακανονίσει όλες τις οφειλές μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και να μην δεχθούν προσφυγές, λόγω ασυνέπειας, καθώς μετά τις δύο αφαιρέσεις βαθμών επέρχεται στην τρίτη ο υποβιβασμός.

Leave a Reply