Επιτυχημένη υλοποίηση του προγράμματος “Διατροφή” στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

0

Συνολικά 9.135 υγιεινά και θρεπτικά γεύματα διατέθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο σε 769 μαθητές 23 σχολείων και στις 5 Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσω του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – “Διατροφή”, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία μεταξύ της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας και του Ινστιτούτου Prolepsis.

To πρόγραμμα “Διατροφή” αφορά στην σίτιση και προώθηση υγιεινής διατροφής, για το σχολικό έτος 2022 – 2023, σε μαθητές σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στο κρατικό πρόγραμμα σίτισης.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο μήνα διατέθηκαν μέσω του εν λόγω προγράμματος 9.135 γεύματα σε 769 μαθητές 23 σχολείων (21 Νηπιαγωγεία και 2 ΕΕΕΕΚ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) στις Π.Ε. Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Ο αριθμός των μαθητών που θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα “Διατροφή” αναμένεται να αυξηθεί κατά 59 μαθητές επιπλέον, καθώς θα προστεθεί  ένα ακόμα σχολείο.

Leave a Reply