Επιστολή αναγνώστη για τα θέματα που έθιξε και δεν έθιξε ο Νίκος Σταυρελης

0

Γράφει ο Τάκης Βασιλόπουλος

Αγαπητό ekorinthos πρώτα από όλα να σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία του άρθρου μου για τον απολογισμό του Δημάρχου Κορινθιων.

Σας στέλνω τις σκέψεις μου σχετικά με τη συνέντευξη τύπου του κ. Σταυρέλη και αν τις θεωρείτε ενδιαφέρουσες τις δημοσιεύσετε.

40 λεπτά απολογισμός από τον επικεφαλής της ΠΝΟΗΣ Νίκο Σταυρέλη χθες με κοινό παρανομαστή μια φράση –αναφορά «απολύτως τίποτα». Τι δεν μας είπε όμως ο Νίκος Σταυρέλης; Τι τεχνηέντως απέκρυψε σε μια συνέντευξη που είτε ήθελε να εκθέσει την δημοτική αρχή είτε να την πιέσει να παραχωρήσει σε στελέχη της ρόλους και θέσεις όπως έγινε με τον Γιάννη Καρασάββα;

Ο Νίκος Σταυρέλης θέλοντας να επιχειρηματολογήσει στο «απολύτως τίποτα» ανέφερε πως όλα όσα γίνονται αποτελούν έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής . Η σημερινή απλά τα συνεχίζει. Κατηγόρησε όμως τη νέα αρχή για τις καθυστερήσεις που καταγράφονται 2 και 3 χρόνια, για τις μεγάλες εκπτώσεις έργων, για τα προβλήματα των εργολαβιών

Τι δεν είπε ο Νίκος Σταυρέλης; Πως και αυτά ήταν της προηγούμενης δημοτικής αρχής της οποίας, μην ξεχνούμε, ήταν μέλος και μάλιστα ηγετικό!

Τι απέκρυψε;

Πως ο νέος δήμαρχος ξεκόλλησε πολλά από αυτά τα έργα κατορθώνοντας να συνεχιστούν και να έχουν προοπτική ολοκλήρωσης.

Σειρά έργων είπε ο επικεφαλής της Πνοής δεν προχωρούν από τη νέα δημοτική αρχή!

ΟΛΑ τους έργα που δεν κατόρθωσε να υλοποιήσει η δική του αρχή, η αρχή Πνευματικού στα 13 χρόνια εξουσίας της. Ο Νίκος Σταυρέλης φέρει μεγάλη ευθύνη σε όλα αυτά, κυρίως διότι «σιωπούσε».

Η διαφοροποίηση θέσης και η απόκτηση λαλιάς δεν επήλθε παρά όταν πρόεκυψε το ζήτημα της ηγεσίας !

Το ταμείο, αγαπημένο θέμα του Νίκου Σταυρέλη, αυξήθηκε ανέφερε με τη νέα αρχή. Τι δεν είπε ο Νίκος Σταυρέλης;

Πως ο ίδιος ως εκπρόσωπος τύπου του Δημάρχου Πνευματικού παραχωρούσε συνεντεύξεις συχνότατα μάλιστα, υπερηφανευόμενος γι αυτό το ταμείο και την αύξηση του!

Η αλλαγή θέσεως προέκυψε με την αλλαγή φιλοδοξίας!

Διότι αν κάτι τέτοιο δεν υφίστατο ο Νίκος Σταυρέλης θα είχε απολογηθεί στους Κορινθίους γιατί το ταμείο που παρέδωσε ο Αλέκος πνευματικός ήταν 28 εκατομμύρια, ταμείο που δημιουργήθηκε τα χρόνια που ο επικεφαλής της Πνοής ήταν το δεξί χέρι του Δημάρχου.

«Δώσαμε θετική ψήφο» σε προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα για να δούμε τα έργα της νέας αρχής είπε ο Νίκος Σταυρέλης.

Δεν είπε όμως ότι στη νέα αρχή υπάρχει στέλεχος της Πνοής, με απόφαση συνδυασμού, απόφαση η οποία ξεκάθαρα δήλωσε την συνεργασία με την αρχή.

Όπως δεν είπε πως η κριτική προκύπτει από την δυσαρέσκεια στελεχών της παράταξης για επιπλέον θέσεις στο δημοτικό σχήμα.

Είπε ακόμα ο Νίκος Σταυρέλης πως ο Δήμαρχος στον απολογισμό αναφέρθηκε σε υπηρεσιακές ενέργειες» ως έργο. Στα αυτονόητα! Σ εκείνα που έτσι κι αλλιώς έκαναν οι υπηρεσίες. Δεν είπε όμως πως τα προηγούμενα χρόνια αυτά τα αυτονόητα δεν γίνονταν! Από τις ίδιες υπηρεσίες!

«Έφτιαξαν το πλυντήριο κάδων» είπε υποβαθμίζοντας την ενέργεια και μιλώντας για υπηρεσιακή ενέργεια που ΔΕΝ χρειάζεται Δήμαρχο.

Δεν μας είπε όμως γιατί το πλυντήριο κάδων με Δήμαρχο Πνευματικό και τον ίδιο Πρόεδρο Συμβουλίου ως επι το πλείστον παρέμενε στα γκαράζ του δήμου χαλασμένο! Ίσως τελικά γιατί χρειαζόταν Δήμαρχος ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΑ!

Υποβάθμισε ο Νίκος Σταυρέλης ακόμα και τις ενέργειες για Γαλάζια Σημαία. Θα την πάρουμε είπε το 2021. Δεν είπε όμως πως η Γαλάζια Σημαία χάθηκε επι δικών του ημερών, δεν αναγνώρισε καν την ανάπλαση της παραλίας Καλάμια.

Ανυπαρξία έργου Δημοτικής αρχής ή μικροψυχία επικεφαλής παρατάξεως;

«Σε 1,5 χρόνο ο Δήμος έπρεπε να έχει αλλάξει συθέμελα! Να έχουν γίνει έργα που εκκρεμούν χρόνια! Να έχουν μελετηθεί και ολοκληρωθεί όλα τα έργα του προγράμματος της δημοτικής αρχής, να ζούμε σε μια άλλη πραγματικότητα» αυτό μας είπε ο Νίκος Σταυρέλης. Εφόσον όλα αυτά δεν έγιναν στο χρόνο αυτό η αρχή είναι ακατάλληλη και ο ίδιος θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος. Μόνο Δήμαρχος και όχι Πρόεδρος προσώπων και αντιδήμαρχος Οικονομικών. «Είναι συγκεντρωτικός ο Δήμαρχος, και Θεός να ήταν δεν θα προλάβαινε να τα κάνει όλα αυτά» κατέληξε.

Πραγματικά, αν ήταν μόνο ΘΕΟΣ ο νέος Δήμαρχος θα μπορούσε να μεταλλάξει το χάος που παρέλαβε σε μόλις 1,5 χρόνο.

Ένα χάος που κληροδότησε ο Νίκος Σταυρέλης ως κραταιό μέλος και στέλεχος της πορείας ευθύνης του Αλέκου Πνευματικού, άλαλο για έτη!

Και γι αυτήν την ευθύνη ο Νίκος Σταυρέλης, δεν μας είπε τίποτα!

Απάντηση