Επίσκεψη εργασίας Τέρενς Κουικ στο Δήμο Νεμέας

0

”Οι αρχαιότητες και το Αγιωργίτικο της περιοχής, με τη βοήθεια του κράτους μπορούν να δώσουν μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στη Νεμέα”

image

«Οι αρχαιολογικοί θησαυροί της περιοχής, αλλά και ο θησαυρός της τοπικής οικονομίας που είναι το μοναδικό Αγιωργίτικο κρασί, εάν συνδυαστούν
σωστά και με τη στήριξη του κράτους, μπορούν να δώσουν τεράστια οικονομική ώθηση στη Νεμέα.

Και οφείλω να πω, ότι τα όσα μου ζήτησε ως εκκρεμότητες και θέματα για επίλυση ο Δήμαρχος Κώστας Καλαντζής, οι Αντιδήμαρχοί του Νικ. Δαλιβίγκας, Γ. Σελλάς και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χρήστος Μπαραφάκας είναι απολύτως δικαιολογημένα. Είναι θέματα που αφορούν κυρίως το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξής».

image

Αυτή τη δήλωση έκανε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ μετά τη συνάντηση εργασίας που είχε σήμερα στο Δημαρχείο της Νεμέας. Συνάντηση την οποία είχε υποσχεθεί να πραγματοποιήσει, όταν τελευταία φορά επισκέφθηκε την πόλη συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στις εκδηλώσεις αναβίωσης των αρχαίων Νέμειων Αγώνων.

Εξειδικεύοντας τα θέματα που του τέθηκαν υπόψιν από τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ στάθηκε ιδιαίτερα σε εκείνα που συνδέονται με τον οίνο. Και όπως τόνισε:

«Στην περιοχή της Νεμέας δραστηριοποιούνται 45 οινοποιία, συμπεριλαμβανομένου και του Συνεταιρισμού. Θεωρώ ότι έχει απόλυτο δίκιο ο κ. Δήμαρχος να προτάσσει το θέμα της κατασκευής του Βιολογικού Καθαρισμού ώστε να ελεγχθεί η προστασία του περιβάλλοντος, καθώς αυξάνει ραγδαία η οινοποιητική παραγωγή.

Ταυτόχρονα, επικροτώ την απόφαση του Δήμου Νεμέας να μπει πρωτοπόρος στον Οινικό Τουρισμό, που αποτελεί και έναν από τους Πανελλαδικούς στόχους της συναδέλφου μου Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά.

Για το θέμα αυτό έχουν ήδη γίνει δύο συναντήσεις του Δημάρχου κ. Καλαντζή με την Υπουργό Τουρισμού».

Στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και στο στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Σύλβιας Γαλλιροπούλου που τον συνόδευε, ο Δήμαρχος Νεμέας παρέδωσε και έναν Φάκελο με όλα τα έγγραφα που αφορούν εκκρεμότητες για επίλυση όπως μεταξύ άλλων:

–       Η κατασκευή αντιπλημμυρικών Έργων,

–       Η διαχείριση Στερεών Αποβλήτων, σε συνδυασμό με σταθμό μεταφόρτωσης,

–       Η πλήρης εγκατάσταση ηλεκτρονικών υδρομετρητών,

–       Η ανάπλαση της πλατείας Ηρώων Νεμέας και

Η αντιμετώπιση του προβλήματος που προκύπτει φέτος με τους ελαιοπαραγωγούς, καθώς λόγω ξηρασίας, η ακαρπία περιόρισε την παραγωγή στο 10% της περσινής

Leave a Reply