Επίδαυρος: Διαμαρτυρία κατοίκων στο κέντρο υγείας – Τι ζήτησαν παρουσία του δημάρχου (Φωτό)!

0

2563667_533_355

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της Επιδαύρου πραγματοποιήθηκε το πρωί, με πρωτοβουλία του δήμου, στο κέντρο υγείας Λυγουριού…

για να αποτρέψουν, αφ’ ενός την μεταφορά βιοχημικού μηχανήματος από το κέντρο υγείας προς την Τρίπολη, καθώς είχαν την πληροφορία ότι θα γίνει σήμερα και αφετέρου για να δηλώσουν ότι δεν θα επιτρέψουν την περαιτέρω υποβάθμιση του κέντρου υγείας. Ο δήμαρχος Επιδαύρου Κώστας Γκάτζιος, με δηλώσεις του υπογράμμισε ότι ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας πήρε απόφαση να μεταφέρει προσωρινά, χωρίς όμως να καθορίζει το χρονικό διάστημα, ένα βιοχημικό μηχάνημα από το μικροβιολογικό εργαστήριο του κέντρου υγείας Λυγουριού, σε υγειονομική μονάδα της Τρίπολης. Ο κ. Γκάτζιος σημείωσε ότι ως πρόσχημα για την μεταφορά του μηχανήματος, χρησιμοποιείται η απόσπαση του γιατρού που το χειριζόταν στο Ναύπλιο και τόνισε: «Δεν θα επιτρέψουμε άλλο την υποβάθμιση του κέντρου υγείας και των υγειονομικών υπηρεσιών στην περιοχή. Τους λέμε να σταματήσει η απόσπαση και να επιστρέψει πίσω ο άνθρωπος που το χειριζόταν και να μας δώσουν το δικαίωμα να αποκαταστήσουμε την βλάβη που έχει το μηχάνημα. Θα την πληρώσουμε εμείς από το Δήμο».

Υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι του Λυγουριού και της Επιδαύρου ευρύτερα, κάνουν περιφρούρηση, είναι όλοι σε ετοιμότητα και διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι «δεν πρόκειται να τους επιτρέψουμε να πάρουν το μηχάνημα και ζητάμε να επιστρέψει στο κέντρο υγείας όλο το προσωπικό που έχει φύγει με αποσπάσεις». Ανέφερε επίσης ότι 16 άτομα έχουν μετακινηθεί από το κέντρο υγείας.

 

Leave a Reply