Επιασαν την 22χρονη Αγγελική στη Σαλαμίνα – Την έκρυβε η μητέρα του ηγετικού μέλους των Πυρήνων Χρήστου Τσάκαλου!

0

agg1_596_355

Μαζί με την Αγγελική Σπυροπούλου οδηγήθηκε στην Αντιτρομοκρατική και η μητέρα του μέλους των  Πυρήνων
– Η 22χρονη συνελήφθη σήμερα το πρωί σε κοντινό σημείο στην Σαλαμίνα όπου είχε συλληφθεί η 36χρονη “ταχυδρόμος” του Ξηρού
– Η Αγγελική καταζητείτο μετά την σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού τον Ιανουάριο
– Ποιό ψευδώνυμο χρησιμοποιούσε για να κινείται ανετα
– Ποιός ήταν ο ρόλος της Αγγελικής στην οργάνωση

Ζήτημα χρόνου ήταν όπως φαίνεται τελικά η σύλληψη της 22χρονης Αγγελικής Σπυροπούλου η οποία καταζητείτο από τον Ιανουάριο ως συνένοχος του Χριστόδουλου Ξηρού αλλά και των Πυρήνων της Φωτιάς. Η 22χρονη συνελήφθη στην Σαλαμίνα στο πατρικό του Χρήστου Τσάκαλου ο οποίος είναι σημαίνον στέλεχος των Πυρήνων. Μαζί της συνελήφθη και η μητέρα του Τσάκαλου, Αθηνά η οποία κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία και θα οδηγηθεί όπως και η Αγγελική στον ειδικό εφέτη ανακριτή.

Η 22χρονη Αγγελική συνελήφθη σήμερα το πρωί στην οδό Αγίου Γερασίμου 60, σε κοντινό σημείο από εκείνο που είχε συλληφθεί το περασμένο Σάββατο η 36χρονη “αγγελιοφόρος” του Χριστόδουλου Ξηρού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εμφανιζόταν με το όνομα, ‘Εφη Στατίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αθηνά Τσακάλου συνελήφθη έξω από το Εφετείο όπου είχε μεταβεί στον ειδικό εφέτη ανακριτή με δική της πρωτοβουλία το πρωί για να δώσει κατάθεση υπέρ της 36χρονης “αγγελιοφόρου” που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο.
Ο ειδικός εφέτης ανακριτής δεν της πήρε κατάθεση λόγω φόρτου εργασίας και η Αθηνά Τσακάλου βγαίνοντας από το Εφετείο ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με άνδρες της αντιτρομοκρατικής οι οποίοι και την συνέλαβαν.

Ποιός ήταν ο ρόλος της Αγγελικής

Τις καθοριστικές αποφάσεις για λογαριασμό των φυλακισμένων μελών των “Πυρήνων της Φωτιάς” λάμβανε η Αγγελική, την οποία παρουσιάζουν ως γυναίκα-αράχνη οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι αυτή ήταν το… αφεντικό του Χριστόδουλου Ξηρού.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν περίπου 200 χειρόγραφα μηνύματα της 22χρονης που είχαν “διαβάθμιση” όπως “στον Χρήστο μόνο” ή “προς όλους”. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ημερολόγιο που φαίνεται πως κρατούσε η Αγγελική κατά τους μήνες Αύγουστο και Δεκέμβριο, όπου υπήρχαν σημειωμένα 13 ραντεβού αλλά και άλλες ενδείξεις, όπως αυτές με τίτλο “Συνοπτικά και συνολικά οι δουλειές για το πάρτι”.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, το “πάρτι” ήταν το χτύπημα που σχεδίαζαν στις φυλακές του Κορυδαλλού.

“Τίποτα δεν γινόταν, αν δεν το είχε εγκρίνει πρώτα η Αγγελική. Δεν είναι τυχαίο που στα σημειώματα οι Πυρήνες αναφέρουν ότι θα “απολύσουν” τον Χριστόδουλο Ξηρό, όταν η 22χρονη εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της. Όπως προκύπτει από τα σημειώματα, η Αγγελική ήταν το μεγάλο αφεντικό, που είχε υπό τον έλεγχό της τον “Μανώλη” της 17Ν και κανόνιζε τα πάντα”, ανέφερε στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής στο “Έθνος της Κυριακής”.

Ο αρχηγικός ρόλος της Αγγελικής προκύπτει ξεκάθαρα και από την κατάθεση του 29χρονου Αλβανού, Μπουγιάρ Μ. ή “Τόνι”, ο οποίος εκτελούσε χρέη οδηγού – φύλακα.

“Έπρεπε να πάω στο Πεδίον του Άρεως, στη στάση των λεωφορείων, όπου θα συναντούσα ένα άτομο το οποίο θα κρατούσε την εφημερίδα Εσπρέσο, ενώ έπρεπε να κρατάω κι εγώ μια εφημερίδα. Ήρθε και με βρήκε μια γυναίκα, ηλικίας περίπου 22 ετών, με ξανθά μαλλιά, περίπου 1.60μ. και μου συστήθηκε ως Μαρία, ενώ εγώ της ανέφερα ότι με λένε Τόνι”, αναφέρει ο Αλβανός οδηγός της Αγγελικής.

Και προσθέτει ότι η Αγγελική, στη συνάντησή τους, του ζήτησε να απενεργοποιήσει το κινητό του και να βγάλει την κάρτα sim.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Leave a Reply