Επεισόδια στο υπ.Υγείας: Ανάπηροι και γονείς παιδιών ΑμΕΑ έσπασαν τα ρολά

0

Επεισόδια εκτυλίχθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας κατά την παράσταση διαμαρτυρίας των γονέων ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Οι συγκεντρωθέντες  ζητούσαν ραντεβού με τον κ. Ξανθό και τον κ. Πολάκη, για να ζητήσουν να δοθούν τα οφειλόμενα χρήματα από τον ΕΟΠΠΥ ποκειμένου να ξεκινήσουν οι θεραπείες των πασχόνων παιδιών. Ωστόσο τος ενημέρωσαν ότι η πολιτική ηγεσία του πυ. Υγείας απουσίαζε.

Αγανακτισμένοι, έσπασαν τα προστατευτικά ρολά του υπουργείου, εισέβαλαν μέσα σ’ αυτό και έκαναν συμβολική κατάληψη, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Βασικό τους σύνθημα, «Δώστε λεφτά για Πρόνοια – Υγεία και όχι παροχές για την πλουτοκρατία».

Σύμφωνα με το Star τραυματίστηκε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Καλλιθέας.

Η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής αναφέρει: «Κόβουν θεραπείες από τα παιδιά με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις. Δεν μπορούμε να δεχτούμε τον 21ο αιώνα με τέτοια γιγάντια ανάπτυξη της επιστήμης τα παιδιά μας, οι άνθρωποί μας να κινδυνεύουν να μείνουν βαριά ανάπηροι ή να κινδυνεύει η ζωή τους επειδή εμείς δεν μπορούμε να πληρώνουμε στο εμπορευματοποιημένο σύστημα υγείας, πρόνοιας, ειδικής αγωγής. Όταν, πριν από 40 και 50 χρόνια αυτά σε κάποιες χώρες ήταν εξασφαλισμένα και δωρεάν με υψηλή ποιότητα για το σύνολο των παιδιών, για το σύνολο των λαών, γιατί τα κράτη τους είχαν άλλο σύστημα και άλλες προτεραιότητες.

Τι διεκδικούν:

  • Καταβολή εδώ και τώρα (μέσα στο καλοκαίρι) όλων των οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ σε γονείς και ασθενείς για τις θεραπείες τους με την κατάθεση των δικαιολογητικών ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν όλα τα παιδιά κανονικά τις θεραπείες τους από το Σεπτέμβρη.
  • Κάλυψη 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των θεραπειών που έχουν ανάγκη τα παιδιά με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις.
  • Να σταματήσει η σφαγή των ΚΕΠΑ.
  •  Κανένας ανάπηρος και χρονίως πάσχοντας χωρίς τα αναγκαία για να ζήσει (επίδομα, σύνταξη αναπηρίας.

ΝΔ: Ντροπή σε Ξανθό-Πολάκη

Σκληρή ανακοίνωση κατά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας εξέδωσε ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου, για τα επεισόδια με γονείς αναπήρων και ΑμΕΑ έξω από το υπουργείο.

«Ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό για την Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου. Η “ευαισθησία” της δήθεν αριστερής Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα και του κυβερνητικού του “συνεταίρου” αποκαλύφθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το Υπουργείο Υγείας», αναφέρει ο κ. Οικονόμου και προσθέτει:

«Η αιτία ήταν η συγκέντρωση γονέων που ζητούσαν να δοθούν τα οφειλόμενα χρήματα από τον ΕΟΠΠΥ, προκειμένου να ξεκινήσουν οι θεραπείες των πασχόντων παιδιών τους».

«Λεπτομέρεια: Οι γονείς ενημερώθηκαν ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας απουσίαζε. Μία λέξη μόνο τους αξίζει: Ντροπή …», καταλήγει ο Β. Οικονόμου.

Μετά τον σάλο τους έκλεισε ραντεβού ο Πολάκης για την Παρασκευή

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο Παύλος Πολάκης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναγκάστηκε να κλείσει ραντεβού με την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ).

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής.

Leave a Reply