ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ=ΕΛΠΙΔΑ

0


Γράφει ο Κωνσταντίνος Αν.Ταγαράς

Παρελθόν αποτελεί εδώ και λίγες ώρες το συνέδριο της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Της μεγαλύτερης πολιτικής νεολαίας της Ευρώπης.Μιας νεολαίας πληγωμένης από τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης,όπου γνωστοί καρεκλοκένταυροι,εθισμένοι στην απαξίωση των θεσμών αμαύρωσαν την ιστορία της παράταξης και του κόμματος.

Η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. όμως κατάφερε και αναγεννήθηκε εκ της τέφρας της.Χάρη στις μεθοδικές κινήσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και την αδιάκοπη προσπάθεια της Διοικούσας Επιτροπής το νοσηρό κλίμα μεταβλήθηκε σε έναν άνεμο αισιοδοξίας και αλλαγής.Η προσυνεδριακή διαδικασία θα πρέπει να μνημονεύεται για χρόνια λόγω της άρτιας οργάνωσής της,ενώ ήδη διάφορες πολιτικές οργανώσεις από την υπόλοιπη Ευρώπη ζητούν τις συμβουλές και την τεχνογνωσία των Οννεδιτών.32.000 νέοι και νέες που πιστεύουν στη φιλελεύθερη δημοκρατία, στο κράτος δικαίου, στην ελεύθερη οικονομία και στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό ήρθαν κοντά.Το 56% μάλιστα είναι κάτω των 23 ετών,ενώ ένα στα τρία μέλη της Οργάνωσης συμμετέχει για πρώτη φορά σε κομματική νεολαία και ανάλογες διαδικασίες. . Τα αποτελέσματα αυτά αποτελούν ένα ακόμη άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία, για να τελειώσουμε μια για πάντα τον αυταρχικό εθνικολαϊκισμό των ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. Για ξανακερδίσει η Ελλάδα τη θέση της στον αναπτυγμένο κόσμο, που με τόσο αίμα και τόσες θυσίες απέκτησε. Για να δώσει ξανά ελπίδα και ευκαιρίες στους νέους.

Η ιδεολογική υπεροχή είναι η προϋπόθεση για να κερδίσουμε δύο μεγάλα στοιχήματα στην Ο.Ν.ΝΕ.Δ.Αφ’ ενός να ακτινοβολήσουμε έναν ελκυστικό πολιτικό λόγο ως αντίβαρο στην ιδιωτεία της νεολαίας και αφ’ ετέρου να συντρίψουμε την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς.Η χώρα δε χρειάζεται άλλους φυγόπονους επαναστάτες της κουκούλας και των μολότωφ.Ούτε άλλα άβατα ανομίας.Σύμφωνα με το απόφθεγμα του Πλάτωνα από την Πολιτεία “τῆς δὲ ζημίας μεγίστη τὸ ὑπὸ πονηροτέρου ἄρχεσθαι, ἐὰν μὴ αὐτὸς ἐθέλῃ ἄρχειν”,δηλαδή μία από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική,είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν κατώτεροί σου. Μόνο με τη συμμετοχή της νέας γενιάς,των αξίων και των ικανών, στην πολιτική μπορεί να αλλάξει η Ελλάδα.Αξίων και ικανών όπως ο Ανδρέας Καρασαρίνης και ο Κώστας Δέρβος,οι οποίοι με τη στάση και τη συμπεριφορά τους,τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του συνεδρίου απέδειξαν πως το μέλλον της νεολαίας είναι λαμπρό.Ιδιαίτερα θέλω να συγχαρώ το νέο πρόεδρο,να του ευχηθώ καλή δύναμη στα καθήκοντά του και να διαβεβαιώσω πως είναι καθήκον όλων όσων υπηρετούμε εδώ και χρόνια την ιδέα της μεγάλης παράταξης να σταθούμε στο πλευρό του για την ανάδειξη των αρχών που κληροδότησε στη σύγχρονη ελληνική κεντροδεξιά ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Έλεγαν πριν λίγους μήνες πως η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. τελείωσε.Τους διαψεύσαμε για άλλη μια φορά.Η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. αποτελεί τον πιο ζωντανό οργανισμό και ουσιαστικά την ελπίδα της Νέας Δημοκρατίας και της ίδιας της Ελλάδας. Εχθές πραγματοποιήθηκε ένα νέο ξεκίνημα.Μια νέα αρχή. Δεν ξεχνάμε όμως την ιστορία μας.Τις νικηφόρες μάχες,την πρωτοπορία που μας χαρακτηρίζει.Τη Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ.,το φυτώριο στελεχών,την πρώτη μας κομματική οικογένεια,την τρανή απόδειξη πως οι παρέες γράφουν ιστορία.Τον πυρσό που περνά χέρι με χέρι,από γενιά σε γενιά.Γιατί μια φορά ΟΝΝΕΔίτης για πάντα ΟΝΝΕΔίτης.

Κωνσταντίνος Αν.Ταγαράς

Γραμματέας ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ.

Δήμου Κορινθίων

Leave a Reply