Εορτάζουμε την Ανάσταση οταν η Κυβέρνηση ασελγεί στην ψυχή της Πατρίδας;;;

0

Ενα διαφορετικό Πάσχα καλούνται για μια ακόμα φορά να κάνουν οι Ελληνες. Επιβολή υποχρεωτικοτητων, απαγορεύσεις, περιορισμοί, ενοχοποίηση, ταμπελοποίηση των “ψεκασμένων” και των “αρνητων”. Ναι, ακούσαμε και αυτούς τους χαρακτηρισμους, πράγμα ανεκδιήγητο, από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας προς τους Έλληνες “συμπολίτες του”, όπως μας αποκαλύπτει, και άλλους πολίτες της Χώρας!

Το Σύμβολο της Πιστεως μας, η Αγία Γραφή, γράφει: “Και Ανάσταντα τη τρίτη ημέρα, κατά τας Γραφάς. Και ανελθόντα εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον, εκ δεξιών του Πατρός”.

Αυτό το τηρούμε εδώ και αιώνες χωρίς ποτέ να αλλάξει, ούτε εν καιρώ τουρκοκρατίας. Ίσως λοιπόν θα ήταν προτιμότερο να μη γιορτάσουμε καθόλου, προκειμένου να μην αλλοιωθεί η Παράδοση της Εκκλησιαστικής Τάξης των Ιερών Κανόνων και Θεσμών οι οποίοι ακολουθούνται πιστά εδώ και 2000 χρόνια.

Εν μέσω πανδημίας όμως ο κορωνοϊός έρχεται να νικήσει. Να αλλάξει ακόμα και την ώρα που ο Χριστός μας αναστήθηκε. Πέρυσι δεν γιορτάσαμε ούτε καν την Ανάσταση. Παραμείναμε φυλακισμένοι στα σπίτια μας, φοβισμένοι, τρομαγμένοι από τον άγνωστο ιό. Έναν “θανατηφόρο” ιό,, έναν “αόρατο εχθρό” που ήρθε να αλλάξει τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Πιστεύω μας, τα οποία διατηρήθηκαν αναλλοίωτα στο πέρασμα των αιώνων.

Έναν χρόνο μετά παραμένουμε ακόμα εξίσου τρομαγμένοι, κρυμμένοι και αισθανόμαστε διωγμένοι και αποκομμένοι από την Εκκλησία μας, κρύβουμε την Πίστη μας, λες και μας έχει κατακτήσει ο Τούρκος, φοβούμενοι την τιμωρία του.

Ο Χριστός σταυρώθηκε και πέθανε ημέρα Παρασκευή πάνω στον Σταυρό, όπου τον κρέμασαν οι Ιουδαίοι, Φαρισαίοι – Υποκριτές πριν 2.000 χρόνια περίπου και ενταφιάστηκε την ίδια μέρα. Σήμερα τον ανασταίνουν νωρίτερα οι σύγχρονοι φαρισαίοι , οι οποίοι είναι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Το Τίμιο Αίμα του Σταυρού έγινε Σύμβολο της Πίστης μας και ήλθε η τρίτη ημέρα, ήλθε το άγγελμα της Αναστάσεως πρώτα από τις μυροφόρες και ανήλθε εις τους ουρανούς.

Δν θα είναι λοιπόν περίεργο η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα να τελεστεί το Μεγάλο Σάββατο;

Φαίνεται να υπάρχει προσχεδιασμένη συμφωνία του Πρωθυπουργού και του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδας, για να καταρρακώσουν τόσο την Ιερατική Κοινότητα των απλών Ιερέων αλλά και όλο τον ελληνικό λαό, που στην πλειοψηφία του είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Στο όνομα της πανδημίας αλλάζουν την ώρα, τη μέρα που αναστήθηκε ο Ιησούς Χριστός, προπάντων όμως αλλάζουν την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, κάτι που δεν κατάφερε ούτε η τουρκοκρατία 400 χρόνων.

Στις 21:00 που θα γίνει η Ακολουθία της Ανάστασης θα έχει λιγότερο κόσμο ή περισσότερο από ότι στις 24:00; Στις 21:00 δε κολλάει και μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα, ενώ στις 24:00 κολλάει και δεν μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα;

Για όλους αυτούς που πιστεύουν ότι δεν έχει σημασία η ώρα αλλά το μυστήριο, τότε τους απαντάω, αφού δεν έχει σημασία η ώρα, τότε γιατί να αλλαχτεί; Γιατί να μη γίνει τη Μ. Πέμπτη όλη η Λειτουργία της Μεγάλης Εβδομάδας, προκειμένου να τελειώνουμε μιαν ώρα νωρίτερα;

Με τον ίδιο τρόπο, σιγά σιγά, βγάλανε τα τελευταία χρόνια τις εικόνες από τις τάξεις των σχολείων και σταματούν την πρωινή προσευχή.

Έχουν καταφέρει να διώξουν τον κόσμο από την Εκκλησία, τρομοκρατώντας τους με διάφορους ισχυρισμούς και πρόστιμα, πάντα στο όνομα της πανδημίας.

Εμείς λέμε: κανείς δεν μπορεί να ασελγεί στην ψυχή της Πατρίδας μας και στις δικές μας ψυχές αν εμείς δεν το επιτρέψουμε!!

Ευλογημένη Μεγάλη Εβδομάδα, καλή Ανάσταση, καλή Λαμπρή, Έλληνες!!

Μαργαρίτα Μιχαηλίδου, Τομεαρχης Παιδείας και Ειδικής Αγωγής Ελληνικής Λύσης, Κ.Βελόπουλος. Πολιτευτής Νομού Κορινθίας.

Leave a Reply