Ένωση Κεντρώων: Χορτάσαμε «κόκκινες γραμμές» και «επαναστατικές διαπραγματεύσεις»

0

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, εξαπέλυσε η Ένωση Κεντρώων, μέσω του εκπροσώπου Τύπου, Γιάννη Καλλιάνου, τονίζοντας πως οι πολίτες «χορτάσαμε από κόκκινες γραμμές και επαναστατικές διαπραγματεύσεις», την ίδια στιγμή που δεν λαμβάνονται μέτρα για την καταπολέμηση των παθογενειών της ελληνικής οικονομίας.

image

«Είναι τόσο δύσκολο να γίνουν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις σαν αυτές που προτείνει η Ένωση Κεντρώων και να παταχθούν οι αληθινές παθογένειες ώστε να φτάσουμε στους στόχους; Εσείς οι λάτρεις της “ελπίδας”, δεν τρομάζετε που στέλνετε μια ολόκληρη χώρα στον γκρεμό; Είναι κατ’ εσάς “ελπιδοφόρο” να βρισκόμαστε μια ανάσα πριν από το Grexit;» διερωτάται χαρακτηριστικά ο κ. Καλλιάνος και τονίζει πως «ήταν σίγουρο ότι με το Πάσχα δεν θα έρθει και η Ανάσταση της οικονομίας διότι ο πρωθυπουργός μας έχει συνηθίσει σε λόγια του αέρα».

Παράλληλα, ο κ. Καλλιάνος επαναλαμβάνει τις θέσεις της Ένωσης Κεντρώων για το ασφαλιστικό, υποστηρίζοντας πως για να καταστεί υγιές θα πρέπει να γίνουν γενναίες μεταρρυθμίσεις, όπως η ενοποίηση των συντάξεων με πλαφόν τα 1.500 ευρώ, η κατάργηση των συντάξεων των τέως βουλευτών και να εισαχθούν εισοδηματικά κριτήρια με αναστολή των συντάξεων γι’ αυτούς που έχουν εισοδήματα πάνω από 3.000 ευρώ καθαρά το μήνα.
Απευθυνόμενος στον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων τονίζει πως «χορτάσαμε από “κόκκινες γραμμές” και από “επαναστατικές διαπραγματεύσεις”. Αυτές είναι προτάσεις για “κάθαρση” και ισορροπία, όχι να κόψουμε τις συντάξεις από αυτούς που δεν έχουν να ζησουν.

πηγη

Απάντηση