Ενταση στο Πολυτεχνείο με τους διαδηλωτές που ήθελαν να μπουν στο Ιδρυμα

0

Οι φοιτητές αποχώρησαν από το Πολυτεχνείο και ενώθηκαν με την υπόλοιπη πορεία στην Πατησίων. Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου έχει δηλώσει πάντως ότι δεν θα ζητήσει την περιφρούρηση του κτιρίου.

Νωρίτερα, στην πορεία φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας, που διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό της Νομικής Σχολής, έξω από την οποία σημειώθηκαν περιορισμένης τάξεως επεισόδια και συγκρούσεις με την Αστυνομία.

Στην πορεία, οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα κατά της απόφασης της πρυτανείας και κατά των ΜΑΤ, ενώ υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση καθώς το κέντρο είναι κλειστό με την Πανεπιστημίου και τις κάθετες οδούς (Σόλωνος, Χ. Τρικούπη, Πεζμαζόγλου κλπ) να έχουν αποκλειστεί από δυνάμεις της Αστυνομίας. Πριν από λίγο άνοιξε η Σταδίου και η Ακαδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι πόρτες της Νομικής σχολής έχουν κλείσει, μετά από εντολή του πρύτανη Θεόδωρου Φορτσάκη, από χθες Τετάρτη βράδυ, στο πλαίσιο των μέτρων για την επέτειο του Πολυτεχνείου και στην είσοδο υπήρχε διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία εμπόδισε τους φοιτητές να περάσουν στο εσωτερικό του κτιρίου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών ενώ τραυματίστηκαν δύο φοιτητές.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ θα υπάρξει πρωτοφανής κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων καθώς πάνω από 7.000 αστυνομικοί θα είναι επί ποδός από αύριο, υπό τον φόβο επεισοδίων κατά την διάρκεια του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου

Πηγή: iefimerida.gr

 

Leave a Reply