Ένοχος ο Κορκονέας για την δολοφονία Γρηγορόπουλου

0

Την ενοχή του Επαμεινώνδα Κορκονέα για την δολοφονία του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετειο Λαμίας.

Ένοχοςγια ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο του 16χρονου τότε Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 κρίθηκε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, όπως αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας.

Ήταν 6 Δεκεμβρίου του 2008, όταν ο 15χρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός από το όπλο του ειδικού φρουρού, στο κέντρο της Αθήνας.

Σχεδόν έντεκα χρόνια μετά και αφού έχουν περάσει περίπου δυόμισι έτη από την ημέρα που ξεκίνησε τις συνεδριάσεις του το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ο Επαμ. Κορκονέας και ο πρώην συνάδελφός του, Β. Σαραλιώτης, θα καθίσουν για τελευταία φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Τακτικοί δικαστές και ένορκοι, έχοντας ήδη μία φορά αναβάλει την έκδοση απόφασης, λόγω και της αιφνίδιας ασθένειας συνηγόρους υπεράσπισης, καλουνται αύριο να αποφανθούν σύμφωνα με το νέο Ποινικό Κώδικα, για το αν ο Επ. Κορκονέας σημάδεψε σε ευθεια βολή και με άμεσο δόλο (οπως καταδικάστηκε πρωτόδικο) πυροβόλησε κατά του Αλεξ. Γρηγορόπουλου, ο οποίος ξεψύχησε στην οδό Τζαβέλα στα χέρια του φίλου του, Νίκου Ρωμανού.

Απάντηση