Έγγραφο φωτιά εκθέτει το ΣΥΡΙΖΑ. Ήξεραν για το κραχ που ερχοταν

0

Η Γενική Οικονομική Διευθύντρια ζητούσε έκτακτα μέτρα απο τις αρχές του 2019 για να φρενάρει η κατάρρευση – Το έγγραφο-σήμα συναγερμού των υπηρεσιών για το επαπειλούμενο κραχ αγνοήθηκε προκλητικά – Πιο κοντά τώρα η εξεταστική για τις ευθύνες

Μόνο «αχαρτογράφητα νερά» δεν ήταν για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση στη ∆ηµόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισµού, όπως αποκαλύπτει το έγγραφο-ντοκουµέντο της οικονοµικής διευθύντριας της ∆ΕΗ από τον Μάιο του 2019.

Το ενηµερωτικό σηµείωµα-κόλαφος για την κατάρρευση της εταιρείας, στο οποίο περιλαµβάνονται τα προκαταρκτικά στοιχεία του α’ τριµήνου ελλείψει προβλέψεων, αποτύπωνε τη δραµατική κατάσταση της ∆ΕΗ, για την οποία η προηγούµενη κυβέρνηση επέλεξε την αδράνεια, παρότι ήταν σαφές ότι ο ισολογισµός είχε βαφτεί µε κόκκινα χρώµατα από το 4ο τρίµηνο του 2018, εµφανίζοντας αρνητική λειτουργική κερδοφορία, µε κίνδυνο ενεργοποίησης ρήτρας από τις τράπεζες για καταγγελία συµβάσεων.

Τα στοιχεία µε τα αποτελέσµατα της ∆ΕΗ για το α’ τρίµηνο του έτους (υπήρχε εκτίµηση για αρνητικά EBITDA ύψους 85 εκατ. ευρώ, που τελικά διαµορφώθηκαν στα 51,3 εκατ. ευρώ), τα οποία υπογράφει η κυρία Αλεξάνδρα Κονίδα απευθυνόµενη στον τέως διευθύνοντα σύµβουλο της ∆ΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη και τον πρώην αναπληρωτή διευθύνοντα σύµβουλο ∆ηµήτρη Τζαννίνη και τα κοινοποιεί σε άλλα τέσσερα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας, επιβεβαιώνουν την πορεία εκτροχιασµού της Επιχείρησης και εξηγούν τα έκτακτα µέτρα της παρούσας κυβέρνησης και την αγωνιώδη προσπάθειά της να βρεθούν οι πηγές που θα ενισχύσουν το ταµείο της.

«Υπάρχει θέµα τήρησης του δείκτη EBITDA προς καθαροί χρεωστικοί τόκοι τόσο στη σύµβαση της κοινοπραξίας KfW όσο και της ΕΤΕπ και της κοινοπραξίας ελληνικών τραπεζών…», σηµειώνει στην αλληλογραφία της µε τη διοίκηση η κυρία Κονίδα µε ηµεροµηνία 20 Μαΐου, µία εβδοµάδα πριν από τη διπλή προσφυγή στις κάλπες και περίπου 50 ηµέρες πριν από τις εθνικές εκλογές του Ιουλίου.

πηγη

Απάντηση