Ενδιάμεσες εκπτώσεις Νοεμβρίου 2020- Κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή

0

Ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν. 4177/2013, οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις θα διαρκέσουν από 1η έως 14 Νοεμβρίου 2020.

Επιπλέον, με ανακοίνωση Τύπου της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, λόγω των τελευταίων εξελίξεων της πανδημίας Covid-19, τα εμπορικά καταστήματα της χώρας θα παραμείνουν κλειστά την προσεχή Κυριακή, 1η Νοεμβρίου 2020.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις ότι, λόγω των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, την προσεχή Κυριακή 1η Νοεμβρίου, παρά τα όσα ορίζονται στις διατάξεις των άρθρων 15 και 16 του ν. 4177/2013 (173 Ά), όλα τα εμπορικά καταστήματα της χώρας θα παραμείνουν κλειστά.

Αναφορικά με τις εκπτώσεις, υπενθυμίζουμε ότι κατά την διάρκεια των εκπτώσεων, επιβάλλεται η αναγραφή της παλιάς και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, ενώ συμπληρωματικά μόνο δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα λόγω λάθους. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά. Οι καταστηματάρχες σε περίπτωση ελέγχου θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Τέλος, καλούμε τους καταναλωτές να επωφεληθούν από τις φθινοπωρινές εκπτώσεις των καταστημάτων της Κορίνθου, ενώ παράλληλα δεν θα πρέπει να ξεχνούν να τηρούν όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας. Είναι ευθύνη όλων μας να μείνουμε ασφαλείς.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Β.ΓΕΩΡΓΑΡΗΣ Α.ΓΚΡΟΥΤΣΗΣ

Απάντηση