Ένας άλλος Δήμαρχος, σε μια άλλη πραγματικότητα

0

Μερικές φορές – ευτυχώς λίγοι – με ρωτούν γιατί συνηθίζω να δείχνω φωτογραφίες με το Δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου.

Όπως έχω ξαναπεί, πρώτο και βασικότερο γιατί ο Γιώργος είναι προσωπικός φίλος και ένας άνθρωπος που δικαιώνει την ενασχόληση της γενιάς μας με τα κοινά. Συνεπώς, σε αντιδιαστολή με το Δήμο Κορινθίων από το συμβούλιο του οποίου η γενιά μου ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ, είναι ένα μήνυμα κυρίως προς τη γενιά μου που ΚΑΤΑΔΕΧΕΤΑΙ εδώ και χρόνια να διοικείται από τους ίδιους και τους ίδιους γαντζωμένους στην εξουσία που και σε επίπεδο οράματος δεν έχουν πια να προσφέρουν τίποτα, έχουν ξεθυμάνει.

Δεύτερος, ο Γιώργος πολύ νωρίς ξεκαθάρισε και όρισε ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Σημαίνει ενασχόληση με την καθημερινότητα του πολίτη, της οικογένειας που κατοικεί στο Δήμο, με τα σχολεία, την καθαριότητα, τις εύκολες δημοτικές μετακινήσεις. Ούτε νταραβέρια, ούτε εταιρειούλες, ούτε μπυροεργοστάσια, ούτε σιφόνια και μεντεσέδια, ούτε εκτυπωτικά με αλυσίδες και πούρα, ούτε κομματικοί τακτικισμοί και τουρσί από όλα ανακατωμένος ο ερχόμενος, ούτε κοντρίτσες για μπίζνες, ούτε ούζο, κομπολόι, σούσια και ό,τι απίστευτα έχουμε δει στην Κόρινθο (και δεν τα έχουμε δει κρυφά, μας τα διαφημίζουν ανερυθρίαστα).

Γι’ αυτό λοιπόν και όπως βλέπετε στις φωτογραφίες ο κόσμος αγκαλιάζει τη Δημοτική Αρχή του Γιώργου και δεν χρειάζεται 100 μέτρα πάγκο κέτερινγκ και μεταφερόμενους οπαδούς, υποψηφίους βουλευτές τσίρκο, πληρωμένους φωτογράφους που ρετουσάρουν φωτογραφίες, και ένα ολόκληρο συρφετό κατευθυνόμενων “δημοσιογράφων” για να κάνει εγκαίνια.

Ο κόσμος ο ίδιος φωτογραφίζει και διαφημίζει το έργο του. Ούτε σελίδες στο FB που να είναι άλλο και να κάνουν άλλα, ούτε ολόκληρο πλάνο προώθησης “προφίλ” για να δείξουμε ότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνο ανισόρροπος, έχει και καλές στιγμές. Τα δείχνω λοιπόν γιατί οι Κορίνθιοι έχουν πάνω από 15 χρόνια να δουν κάτι άλλο και μάλλον έχουν ξεχάσει πως είναι το κάτι άλλο, ειδικά εκείνοι που είναι ηλικιακά από 20 έως περίπου 40 ετών και έχουν μεγαλώσει βλέποντας συνεχώς την ίδια δράκα να κυβερνά τον τόπο.

Άρα λοιπόν, αν υπάρχει ένας τρόπος να αλλάξουμε, αυτός είναι να δούμε πως είναι το κάτι άλλο και κυρίως να ΞΥΠΝΗΣΕΙ η γενιά μου.

Φιλικά, ΒΜ.

Οι φωτογραφίες είναι από τα σημερινά εγκαίνια της νέας υπερσύγχρονης και ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ παιδικής χαράς στο Δήμο Γλυφάδας.

Απάντηση