Εμβολιασμοί: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 60-64

0

Η έξοδος από την υγειονομική κρίση θα γίνει με τους εμβολιασμούς που συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό στη χώρα μας. Eως χθες είχαν πραγματοποιηθεί 417.565 εμβολιασμοί, οι 332.812 με την πρώτη δόση και οι 84.753 με τη δεύτερη δόση. «Ο ήλιος του εμβολίου θα φωτίζει πια την επόμενη μέρα» είπε χαρακτηριστικά χθες ο πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην αξία και τη σημασία της επιχείρησης «Ελευθερίας» των πολιτών, και των εμβολιασμών που σε «σε λίγο θα φτάσουν τις 500.000».

«Οι παραδόσεις των εμβολίων θα αυξηθούν ραγδαία το επόμενο διάστημα» υπογράμμισε για το σχέδιο που θέλει τους πιο ευάλωτους Έλληνες να έχουν θωρακιστεί έναντι της COVID-19 μέχρι τα τέλη της άνοιξης.

Εξάλλου, από σήμερα θα μπορούν να προγραμματίζουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό τα άτομα ηλικίας 60-64 χρόνων μέσα από τα κανάλια πρόσβασης της «Ελευθερίας», με τους εμβολιασμούς να ξεκινούν από την άλλη εβδομάδα στα εμβολιαστικά κέντρα με το εμβόλιο των Αstrazeneca/Πανεπιστημίου Οξφόρδης.

Την Παρασκευή θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 75-79 με το εμβόλιο της Pfizer.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνουν οι επίσημοι υγειονομικοί φορείς των χωρών, η Ελλάδα είναι στην 9η θέση πανευρωπαϊκά με 417.565 εμβολιασμένα άτομα έως και χθες 8 Φεβρουαρίου.

πηγη

Leave a Reply