Εμφυτεύματα δοντιών και διαδικασία τοποθέτησης

0

Οι οδοντοστοιχίες χρησιμοποιούνται εδώ και καιρό για την αντικατάσταση των δοντιών που λείπουν και την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του στόματος. Ωστόσο, οι παραδοσιακές οδοντοστοιχίες έχουν ορισμένα μειονεκτήματα, όπως η ανάγκη για κόλλες για να τις κρατούν στη θέση τους και την ενόχληση που μπορεί να προκαλέσουν λόγω του όγκου και της τάσης τους να κινούνται στο στόμα. Οι οδοντοστοιχίες που υποστηρίζονται πάνω σε εμφυτεύματα δοντιών https://emfyteymatadontion.gr/ είναι μια εναλλακτική επιλογή που προσφέρει μια πιο σταθερή και φυσική λύση.

 

Μια επιεμφυτευματική οδοντοστοιχία είναι ουσιαστικά μια οδοντοστοιχία η οποία έχει καλύτερη στήριξη και σταθερότητα, καθώς συγκρατείται με ορισμένα εμφυτεύματα δοντιών. Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι τεχνητές ρίζες δοντιών που τοποθετούνται χειρουργικά στο οστό της γνάθου, όπου συγχωνεύονται με το οστό για να παρέχουν μια γερή βάση για την οδοντοστοιχία. Οι οδοντοστοιχίες που υποστηρίζονται από εμφυτεύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αντικαταστήσουν όλα τα δόντια σε μια γνάθο ή μόνο μερικά δόντια που λείπουν και μπορούν να σχεδιαστούν για να εφαρμόζουν άνετα χωρίς υπερώα.

 

Η διαδικασία κατασκευής μιας επιεμφυτευματικής οδοντοστοιχίας συνήθως περιλαμβάνει διάφορα στάδια. Αρχικά, ο οδοντίατρος θα αξιολογήσει τη στοματική υγεία του ασθενούς και θα καθορίσει εάν είναι κατάλληλος υποψήφιος για οδοντικά εμφυτεύματα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη λήψη ακτινογραφιών ή άλλων απεικονιστικών εξετάσεων για την αξιολόγηση της ποσότητας του διαθέσιμου οστού στη γνάθο.

 

Το επόμενο βήμα είναι η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων στο οστό της γνάθου. Αυτό γίνεται με τοπική αναισθησία και ο οδοντίατρος θα κάνει μια μικρή τομή στον ιστό των ούλων και θα εισάγει το εμφύτευμα στο οστό. Τους επόμενους μήνες, το εμφύτευμα θα συγχωνευθεί με το οστό σε μια διαδικασία που ονομάζεται οστεοενσωμάτωση.

 

Αφού τα εμφυτεύματα συγχωνευθούν με το οστό, ο οδοντίατρος θα τοποθετήσει κάποια ειδικά στηρίγματα, τα λεγόμενα κολοβώματα πάνω στα εμφυτεύματα. Πρόκειται για μικρούς στύλους που προεξέχουν πάνω από τη γραμμή των ούλων και παρέχουν την απαραίτητη συγκράτηση για την οδοντοστοιχία. Η οδοντοστοιχία στη συνέχεια σχεδιάζεται ειδικά για να εφαρμόζει πάνω από τα κολοβώματα και να παρέχει φυσική και άνετη εφαρμογή.

 

Οι επιεμφυτευματικές οδοντοστοιχίες προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις παραδοσιακές οδοντοστοιχίες. Είναι πιο σταθερές και ασφαλείς, πράγμα που σημαίνει ότι είναι λιγότερο πιθανό να μετακινηθούν ή να κατά την διάρκεια της μάσησης ή της ομιλίας. Επίσης, δεν απαιτούν την χρήση κόλλας, η οποία μπορεί να δίνει μια δυσάρεστη αίσθηση στο στόμα. Επιπλέον, οι οδοντοστοιχίες που υποστηρίζονται από εμφύτευμα μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση του οστού στη γνάθο, γεγονός που αποτρέψει την συρρίκνωση των οστών και αλλοίωση των χαρακτηριστικών του προσώπου, κάτι που κατά κανόνα συμβαίνει με τις παραδοσιακές οδοντοστοιχίες.

 

Οι επιεμφυτευματικές οδοντοστοιχίες μπορούν να προσφέρουν μια άνετη και ασφαλή λύση για όσους έχουν χάσει πολλά δόντια και αντιμετωπίζουν προβλήματα με την κινητή οδοντοστοιχία. Με τη χρήση οδοντικών εμφυτευμάτων, οι ασθενείς μπορούν να απολαύσουν μια καλύτερη ποιότητας ζωής φυσική και με αυτοπεποίθηση και σιγουριά. 

Leave a Reply