Εμφανίστηκε η «εξαφανισμένη» τέταρτη επιβάτης στο σκάφος του 77χρονου

0

ImageHandler (38)

Εννέα ημέρες μετά το ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους και ενα 5χρονο κορίτσι, φαίνεται ότι εμφανίστηκε η τέταρτη επιβάτης του σκάφους με χειριστή τον 77χρονο Θρασύβουλο Λαζαρίδη.

Πρόκειται για την 65χρονη Θεοδότη Καρακάση, η οποία ακόμα δεν έχει καταθέσει για την υπόθεση που εχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η 65χρονη αναμένεται να καταθέσει σήμερα, Πέμπτη, ή αύριο, Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Έθνος.

Η ίδια, κατά τις ίδιες πληροφορίες, υποστηρίζει ότι δεν προσήλθε για κατάθεση γιατί βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά τον εμβολισμό του τουριστικού σκάφους απο το ταχύπλοο Duende.

Η Καρακάση φέρεται να είπε στους λιμενικούς ότι περίπου 2 ώρες μετά το ναυτικό δυστύχημα, στις 14:10 το μεσημέρι της Τρίτης 16 Αυγούστου πηρε το πρώτο πλοίο για Αθήνα, το «Άγιος Νεκτάριος», και έκτοτε, λέει, ότι κλείστηκε στο σπίτι της σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Εξώδικο από Κούγια στον αρχηγό του Λιμενικού

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 5χρονης Σεβαστής που έχασε τη ζωή της το μοιραίο μεσημέρι Αλέξης Κούγιας έστειλε εντωμεταξύ εξώδικο στον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος στο οποίο ζητα απαντήσεις για το μυστηριώδες yaght  που φέρεται να εμπλέκεται στη ναυτική τραγωδία της Αίγινας.

Στο εξώδικο τονίζεται ότι την ώρα του δυστυχήματος στην περιοχή βρισκόταν η θαλαμηγός Duende ΙΙ με μυστηριώδεις επιβάτες που έχει άμεση σχέση με την υπόθεση αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «όπως Σας είναι γνωστό, ένα θαλαμηγό σκάφος με την ονομασία “ΝΤΟΥΕΝΤΕ”, δηλαδή ίδιου ονόματος με το σκάφος που προκάλεσε τη θαλάσσια τραγωδία στο θαλάσσιο πέρασμα μεταξύ της νήσου Μονής και της νήσου Αίγινας στις 16.8.2016 και περί ώρα 12.30, έχει άμεση σχέση με τα όσα ακολούθησαν το συγκεκριμένο τραγικό ναυάγιο και συγκεκριμένα τη διαφυγή τόσο του δράστη, ο οποίος οδηγούσε το σκάφος που προκάλεσε τον όλεθρο και σήμερα εμφανίζεται να είναι ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος, όσο και τη διαφυγή των λοιπών επιβαινόντων, οι οποίοι αρχικά αντί να βοηθήσουν τα τραγικά θύματα και ακολούθως να εμφανιστούν στο λιμεναρχείο Αίγινας, εξαφανίστηκαν Επειδή οι εντολείς μου πιθανολογούν σφόδρα ότι στο συγκεκριμένο σκάφος φιλοξενήθηκαν μέχρι να φυγαδευτούν ίσως ο πραγματικός χειριστής του ζημιογόνου σκάφους, όσο και αυτόπτεις μάρτυρες που για διαφόρους λόγους δεν εμφανίστηκαν μέχρι τώρα, αλλά και πρόσωπα τα οποία γνωρίζουν ποιοι πραγματικά επέβαιναν στο ζημιογόνο σκάφος».

Λίγο παρακάτω τονίζεται πως «Επειδή οι εντολείς μου επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματός τους, καθόσον μετά βεβαιότητας όσοι φυγάδευσαν τα ως άνω πρόσωπα και τα φιλοξένησαν ή βοήθησαν να εξαφανιστούν, έχουν διαπράξει διάφορα ποινικά αδικήματα με αυτονόητο ότι διέπραξαν το αυτόφωρο τότε αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία Επειδή έχω εντολή από τους ως άνω συγγενείς των θυμάτων και τους τραυματίες να διερευνήσω σειρά ερωτημάτων που έχουν άμεση σχέση με σοβαρές διαδικαστικές πράξεις επί της ως άνω υπόθεσης».

Στις επόμενες γραμμές του εξωδίκου ο κ. Κούγιας αναφέρεται στα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις τις οποίες μάλιστα καλείται να δώσει εγγράφως ο επικεφαλής του Λιμενικού Σώματος. «Επειδή είστε ο επικεφαλής του Λιμενικού Σώματος, το οποίο διενήργησε την αστυνομική προανάκριση, αιτούμαι όπως άμεσα εντός 24 ωρών από τη λήψη του παρόντος εγγράφου μου απαντήσετε εγγράφως:

  1. Πού ευρίσκετο το σκάφος ΝΤΟΥΕΝΤΕ κατά το χρόνο του εγκλήματος;

  2. Ποιοι πράγματι επέβαιναν σε αυτό;

  3. Ποιο ήταν οι χειριστές των εξωλεμβίων φουσκωτών σκαφών, τα οποία φυγάδευσαν το δράστη και τους πράγματι επιβαίνοντες;

  4. Ποιοι εμφανίζονται στην κατάσταση επιβαινόντων, η οποία θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε Λιμεναρχείο;

  5. Πότε ανεχώρησε από το σημείο, όπου ευρίσκετο το σκάφος ΝΤΟΥΕΝΤΕ;

  6. Ποια πορεία ακολούθησε το ως άνω σκάφος μέχρι σήμερα;

  7. Πού βρίσκεται σήμερα;

  8. Ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του σκάφους;

  9. Για ποιο λόγο οι λιμενικές αρχές Αίγινας, ενώ πληροφορήθηκαν από το Θρασύβουλο Λυκουρέζο πώς έγινε η διαφυγή του, δεν ασχολήθηκαν καθόλου, έστω κάνοντας μια τυπική έρευνα στο συγκεκριμένο σκάφος, για να διαπιστώσουν αμέσως ποιοι ευρίσκοντο μέσα σε αυτό κατά το έγκλημα;”.

Leave a Reply