Ελληνικό “Ellis Island” προτείνει ο Βασίλης Μπαλάφας

0

Ellis-Island-Southside-Landfill-NYC-NJ-Immigrant-Aerial-ViewΣε σχολιασμό στη σελίδα του στο Facebook σχετικά με τα γεγονότα στην Κω, ο Βασίλης Μπαλάφας καταθέτει μια ρηξικέλευθη και ενδιαφέρουσα πρόταση για την αντιμετώπιση του ζητήματος παραπέμποντας στο “Ellis Island”. Συγκεκριμένα γράφει :

Στην Κω έζησα περίπου 3 μήνες στα τέλη της δεκαετίας του ’90, δουλεύοντας στο ξενοδοχείο Princess Of Kos του κορίνθιου Χρήστου Κωστήρη μαζί με το γιό του Γιώργο Κωστήρη, πρόεδρο σήμερα του τοπικού τμήματος του ΤΕΕ Κορινθίας.

Θυμάμαι καθημερινά η ματιά προς την Τουρκία ήταν μια ματιά περήφανη, ένιωθες κάτι σαν θεματοφύλακας της γαλανόλευκης και έπαιρνες δύναμη όταν άκουγες τις πτήσεις των ελληνικών μαχητικών.

Νησί μεγάλο, πλούσιο, εντυπωσιακό και με πολύ τουρισμό κυρίως από το εξωτερικό. Κλασσικό Ελληνικό brand.

Οι εικόνες που βλέπω τις τελευταίες ημέρες με ανησυχούν. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι χτυπιούνται ναυαρχίδες του ελληνικού τουρισμού από τη λαθρομετανάστευση. Η Ελληνική Πολιτεία αργεί πολύ να αντιδράσει χαμένη στη μετάφραση και σε αριστερίστικες παρωχημένες μπουρδολογίες.

Τα Εθνικά θέματα έχουν μπει σε ύπνωση πολύ κακώς. Περιπτώσεις σαν αυτή πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα για να μην έχουμε εξελίξεις τύπου Θράκης.

Η Ελλάδα πρέπει να δημιουργήσει το δικό της “Ellis Island” άμεσα κατά τη γνώμη μου. Δεν είναι ούτε κακό, ούτε αντιδημοκρατικό. Είναι Εθνική ανάγκη και λύση σοβαρή. Είμαστε κράτος, χώρα, δεν είμαστε διεθνής υποδοχέας παράνομων μεταναστών. Δεν έχουμε καν τέτοια δυνατότητα.

Διαφωνούσα κάθετα με την ύπαρξη διάσπαρτων στρατοπέδων κράτησης και διαφωνώ και σήμερα. Πιστεύω ότι πρέπει να βρεθεί ένα νησί, να γίνουν εκεί οι απαραίτητες υποδομές και να αποτελέσει το Ελληνικό “Ellis Island” που θα μετεξελιχθεί σε Ευρωπαϊκό.

Τα ψέματα πρέπει να τελειώσουν με αυτή την ιστορία. Κάποτε για συμπατριώτες μας δημιουργήθηκε η Σπιναλόγκα. Είναι ρατσιστικό να γίνει κάτι ανάλογο και για όλους αυτούς σήμερα ;

vbspeaks

 

 

 

 

Leave a Reply