Ελληνικά Αναψυκτικά: Συνταγές που μας γυρνούν πίσω στον χρόνο!

0

Και όμως συμβαίνει. Στον καιρό της ύφεσης και των μνημονίων υπάρχουν κλάδοι της οικονομίας ανέλαβαν δράση, αναπτύχθηκαν και απέκτησαν θέση στο οικονομικό στερέωμα.

Ζώντας σε μια χώρα γεμάτη ήλιο και μια τεράστια παραγωγή από φρούτα, εύλογα θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς, γιατί όχι ελληνικά αναψυκτικά;

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε. Κάποιες από τις εταιρίες είναι περισσότερο και κάποιες λιγότερο γνωστές. Κάποιες απευθύνονται στο ευρύ κοινό (λιανική) και κάποιες άλλες ανήκουν στην κατηγορία αποκλειστικά στην χονδρική.

Όπως και να έχει, τα ελληνικά αναψυκτικά και οι χυμοί είναι ένας αναπτυσσόμενος κλάδος που έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει εξαιρετικά δείγματα όχι μόνο στην εγχώρια αλλά και την παγκόσμια αγορά.

Τι περιλαμβάνεται κάτω από την ομπρέλα ελληνικά αναψυκτικά

Κάτω από την ετικέτα «Ελληνικά Αναψυκτικά», μπορεί κανείς σήμερα να βρει μια πληθώρα προϊόντων που διακρίνονται για τα εξαιρετικά ποιοτικά και γευστικά χαρακτηριστικά τους. Πιο συγκεκριμένα μπορούμε σε γενικές γραμμές να διακρίνουμε τις παρακάτω τέσσερις κατηγορίες.

Τα «γνωστά» Αναψυκτικά

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα γνωστά ανθρακούχα αναψυκτικά που όλοι γνωρίζουμε από εταιρείες που έχουν εδραιωθεί στον χώρο. Για όσους αποφεύγουν τη ζάχαρη οι ελληνικές εταιρίες προσφέρουν τα αντίστοιχα προϊόντα με προσθήκη stevia.

Φυσικοί Χυμοί

Άλλη μια κατηγορία που είναι γνωστή εδώ και χρόνια στο ευρύ κοινό. Μεγάλη ποικιλία σε φυσικούς χυμούς φρούτων με ή χωρίς την προσθήκη ζάχαρης. Προσωπικά σε κάποιους από αυτούς (ναι – είναι ελληνικές εταιρίες), έχω βρει την απόλυτη ισορροπία γεύσης, ωστόσο αυτό είναι υποκειμενικό.

Συμπυκνωμένοι Χυμοί

Φυσικοί χυμοί σε συμπυκνωμένη μορφή. Για όσους χρειάζονται μεγάλη κατανάλωση χωρίς να καταναλώνουν πολύ χώρο στο ψυγείο του. Η ποικιλία σε φρούτα δεν είναι τόσο μεγάλη όσο αυτή της προηγούμενης κατηγορίας, υπάρχουν ωστόσο οι θαυμαστές αυτού του είδους χυμού.

Παραδοσιακές Συνταγές σε μορφή αναψυκτικού/χυμού

Εδώ έχουμε την εξέλιξη της παραπάνω κατηγορίας. Αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια και προσφέρει μοναδικές γευστικές επιλογές που βασίζονται σε πατροπαράδοτες συνταγές ή ιδιαίτερους συνδυασμούς που κάνουν τη διαφορά.

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν και τα παραδοσιακά ελληνικά αναψυκτικά Gia…giamas. Οι γεύσεις τους μας ταξιδεύουν στα παιδικά μας χρόνια και στην αγαπημένη μας γιαγιά. Έχουν ξεχωρίσει για την μοναδική τους γεύση και η λεμονάδα Gia…giamas έχει αποσπάσει Βραβείο Ανώτερης Γεύσης & 2 Χρυσά Αστέρια από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας ITQI.

Leave a Reply