Ελεύθερος ο Βασίλης Στεφανάκος!

0

stefanakos_416_355

Ελεύθερος αφέθηκε την περασμένη εβδομάδα, μετά από 8 χρόνια στην φυλακή ένας από τους πιο γνωστούς βαρυποινίτες της χώρας, ο Βασίλης Στεφανάκος.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο Στεφανάκος ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών και τριών μηνών για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που διέπραξε στις 26 Αυγούστου 2006 ο Αλκέτ Ριζάι σε καφενείο στο Περιστέρι αλλά και για την απόδραση Ριζάι και Παλαιοκώστα από τον Κορυδαλλό πάλι για ηθική αυτουργία.

Επίσης, είχε καταδικαστεί τον Δεκέμβριο του 2006 σε 14,5 χρόνια κάθειρξη για προστασία και λαθρεμπόριο. Είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2008 κοντά στο σπίτι του στο Χαϊδάρι.

Έτσι, την περασμένη εβδομάδα άνοιξαν οι πόρτες του Κορυδαλλού και όπως δήλωσε ο δικηγόρος του Βασίλης Καπερνάρος, ο πελάτης του αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση του νόμου 4322.

Πρόκειται για το νόμο Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών για τον οποίο τόσα και τόσα είχαν γραφτεί κατά την ψήφισή του. Αντιδράσεις προκαλεί και στην αστυνομία αφού όπως λένε αστυνομικοί πολλές φορές συλλαμβάνουν για εγκληματικές πράξεις άτομα που αποφυλακίστηκαν χάρη στο νόμο 4322.

Ο νόμος προβλέπει: την απόλυση κρατουμένων με τον όρο της συμπλήρωσης του ενός δεκάτου για ποινές έως τρία έτη, του ενός πέμπτου για ποινές έως 5 έτη, των δυο πέμπτων για ποινές έως δέκα έτη καθώς και η μείωση του ελάχιστου χρόνου έκτισης για ποινές άνω των δέκα ετών. Επίσης, μειώνεται υπο προϋποθέσεις το το ελάχιστο όριο που απαιτείται για την απόλυση υπο όρο των κρατουμένων που έχουν καταδικαστεί σε ισόβια.

Ο νόμος 4322 εφαρμόστηκε τον Απρίλιο του 2015 και θα είχε ισχύ έως το Απρίλιο του 2016 αλλά το υπουργείο αποφάσισε να δώσει παράταση στα έκτακτα μέτρα αποσυμφόρησης μέχρι τον Απρίλιο του 2017.

πηγη

Leave a Reply