Εκτός του κανόνα 1 προς 4 η μονιμοποίηση συμβασιούχων

0

Δεν πρέπει να προσμετρηθούν στον κανόνα του 1 προς 4 που ισχύει τώρα, οι συμβασιούχοι των οποίων οι συμβάσεις θα μετατραπούν σε αορίστου χρόνου (σ.σ. θα μονιμοποιηθούν). Αυτό τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha o υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Συγκεκριμένα, σε συνέχεια των όσων είχε πει προ ημερών από το Παρανέστι για διακομματική συναίνεση στο θέμα των συμβασιούχων προκειμένου να ξεπεραστεί ο σκόπελος του 1 προς 4 (μία πρόσληψη για κάθε τέσσερις αποχωρήσεις) στο Δημόσιο, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε χαρακτηριστικά: «Λέμε, λοιπόν, ότι σε συνεννόηση με όλα τα κόμματα να καθίσουμε να καταγράψουμε όλες τις περιπτώσεις αυτών των ανθρώπων που κακώς τους ονομάζουμε συμβασιούχους ενώ έχουν μια άλλη σχέση εργασιακή και να απαιτήσουμε να αποκατασταθεί η πραγματική σχέση εργασίας που έχουν. Προφανώς δεν πρόκειται για νέες προσλήψεις και δεν θα πρέπει να προσμετρηθούν στο κανόνα του 1 προς 4 που ισχύει τώρα.»

Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην περιοδεία του στην Σε Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είχα συνάντηση με εργαζόμενη στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι που εργάζεται εδώ και 14 χρόνια με ανανεούμενες συμβάσεις. Και ρωτώ: Αυτή είναι συμβασιούχος ή είναι εργαζόμενη που καλύπτει μια πάγια και διαρκή ανάγκη; Προφανώς το δεύτερο», απάντησε

Αναφορικά με τους πυροσβέστες, τόνισε «υπάρχει συγκεκριμένη τροπολογία ότι μέσα στην επόμενη τριετία θα μονιμοποιηθούν», ενώ σχετικά με το πόσοι θα είναι αυτοί απάντησε λακωνικά: «Αυτός ο αριθμός που είχε συμφωνηθεί.»

Leave a Reply