Εξάρχεια: Ρήμαξαν τα πάντα!

0

Η εικόνα μετά από κάθε νύχτα επεισοδίων είναι πάντα αποκαρδιωτική. Και εξοργιστική. Οι υπάλληλοι της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα και η περιοχή των Εξαρχείων είναι αυτό που λέμε βομβαρδισμένο τοπίο.

Τίποτα δεν έχει γλιτώσει από το μένος των αντιεξουσιαστών που έκαψαν, έσπασαν, κατέστρεψαν, ρήμαξαν τα πάντα κατά τις “μάχες” που έδωσαν επι ώρες με τους αστυνομικούς.

Πέτρες, μάρμαρα, καδρόνια, δακρυγόνα, σπασμένα μπουκάλια και φωτοβολίδες σπαρμένα παντού. Από τη μανία των αντιεξουσιαστών δεν γλίτωσε ένα αυτοκίνητο το οποιο κάηκε στην οδό Τοσίτσα, όπως επίσης και ένα περίπτερο στην οδό Στουρνάρη.

Δεν είχε διαβάσει φαίνεται ο ιδιοκτήτης του την προειδοποίηση που είχαν “μοιράσει” οι αντιεξουσιαστές την προηγούμενη ημέρα…

Προσπαθώντας να βρουν πολεμοφόδια έσπασαν μέχρι και σκαλοπάτια στις εισόδους πολυκατοικιών αλλά και πεζοδρόμια.

Επίσης, έσπασαν την τζαμαρία της εισόδου μίας πολυκατοικίας.

Επίσης, επιτέθηκαν με μολοτοφ στο φυλάκιο του Μουσείου επί της οδού Μπουμπουλίνας.

Όσο για τα οδοφράγματα; Αναποδογύρισαν μέχρι και τσιμεντένιες γλάστρες και πάνω από αυτές έβαλαν τραπέζια και φυσικά καμμένους κάδους…


Προσπάθησαν να εισβάλλουν σε πολυκατοικία

Οδός Σολωμού 34. Ομάδα αντιεξουσιαστών επιχείρησε να μπει σε πολυκατοικία για να ανέβει στην ταράτσα και έτσι να πετάει πέτρες στους αστυνομικούς. Στην προσπάθεια τους αυτή επιχείρησαν να ξηλώσουν το προστατευτικό συρματόπλεγμα της πόρτας αλλά δεν το κατάφεραν. Οι ένοικοι και ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας δηλώνουν ανάστατοι μετά από αυτό το συμβάν. Και παράλληλα τονίζουν ότι συνέχεια βρίσκονται στο ίδιο έργο θεατές με τα επεισόδια στα Εξαρχεια.

newsit

Απάντηση