Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Βερολίνο – Ένας νεκρός

0

Συναγερμός έχει σημάνει στη γερμανική πρωτεύουσα, όπου το πρωί της Τρίτης εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου Bismarckstrasse. Μέχρι στιγμής υπάρχει ένας επιβεβαιωμένος νεκρός, που πρόκειται για τον 43χρονο οδηγό του αυτοκινήτου μάρκας VW Passat. Δεν υπάρχουν αναφορές για άλλους τραυματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας «Bild» το περιστατικό δεν φέρεται να σχετίζεται με τρομοκρατική ενέργεια, αλλά με το οργανωμένο έγκλημα καθώς το θύμα εμπλεκόταν σε εμπόριο ναρκωτικών και άλλες εγκληματικές ενέργειες. Το αυτοκίνητο που εξερράγη, δε, ανήκε σε μία γυναίκα τουρκικής καταγωγής, αναφέρει η εφημερίδα.

Για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, ωστόσο, την έρευνα του περιστατικού ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ η ευρύτερη περιοχή είναι αποκλεισμένη από την Αστυνομία, η οποία κάλεσε, μέσω του Twitter, τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, να κλείσουν τα παράθυρα αλλά και να απομακρυνθούν από τα μπαλκόνια.

Η έκρηξη του αυτοκινήτου πραγματοποιήθηκε την ώρα που περνούσε δίπλα από σταθμευμένο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τagesspiegel» η οποία επικαλείται μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, ο οδηγός του αυτοκίνητου, στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί , υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ άλλα γερμανικά μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν εντός του οχήματος.
Πηγή

Leave a Reply