Έκπληξη στην αγορά: Γιατί πουλάει ο Βακάκης . Κλυδωνισμοί στην μετοχή της Jumbo

0

 

Μεγάλη έκπληξη προκαλεί η απόφαση του μεγαλομετόχου των Jumbo να πουλήσει σημαντικό ποσοστό μετοχών που έχει στην κατοχή του. Μετά από αυτή την εξέλιξη η τιμή της μετοχής υποχωρεί κατά 4% (δείτε εδώ την διακύμανση της μετοχής) Ο πρόεδρος της Jumbo, Απόστολος Βακάκης, θα πουλήσει το 3,5% της Jumbo (4,8 εκατ. μετοχές), μέσω της διαδικασίας του book-building. Η τιμή αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 14,95 και 15,20 ευρώ, ενώ η διαδικασία εκτιμάται ότι θα διακανονιστεί στις 20 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο πρόεδρος της Jumbo A. Βακάκης αναμένεται να προβεί στην πώληση με discount περί το 5-6,56% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της χθεσινής συνεδρίασης.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το ποσοστό του κ. Βακάκη θα μειωθεί στο 23,22%, από 26,72% σήμερα.

Σύμφωνα με το πρώτο σχόλιο των αναλυτών, η εξέλιξη αυτή μπορεί να προκαλέσει κλυδωνισμούς στην αγορά, δεδομένου του “ειδικού βάρους” που έχει ο κ. Βακάκης στη διοίκηση της εισηγμένης.

Τι έγινε γνωστό στις 12.00 το μεσημέρι

Λίγο νωρίτερα έγινε γνωστό ότι διατέθηκε το 3,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Jumbo (ΜΠΕΛΑ) μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης ο βασικός μέτοχος και ισχυρός άνδρας κ. Απ. Βακάκης. Το βιβλίο προσφορών έτρεξε χθες η Citigroup και η προσφορά καλύφθηκε από ξένους πελάτες της. Η τιμή της διάθεσης διαμορφώθηκε στα 14,95 ευρώ.

 

 

 

http://mononews.gr/news-oikonomia-ekplixi-stin-agora-giati-poulai-o-vakakis-klidonismi-stin-metochi-tis-jambo-live-diakimansi/162929

 

Leave a Reply