Εκλογές Προέδρου μετά τα Χριστούγεννα λένε στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

0

WSJ: Εκλογές Προέδρου μετά τα Χριστούγεννα λένε στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

«Εξετάζουμε τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών, μετά τα Χριστούγεννα», δήλωσε  ανώτερος αξιωματούχος από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας

Η Ελλάδα εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε προεδρικές εκλογές νωρίτερα από ότι προγραμματιζόταν, γράφει η Wall Street Journal, επικαλούμενη δύο κομματικά στελέχη.

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις ανησυχίες μεταξύ των διεθνών πιστωτών για την πολιτική αβεβαιότητα που αντιμετωπίζει η χώρα, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να εκλέξει Πρόεδτο ένα μήνα νωρίτερα, δηλαδή αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

«Εξετάζουμε τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών, μετά τα Χριστούγεννα» δήλωσε  ανώτερος αξιωματούχος από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. «Είμαστε σε ένα φαύλο κύκλο. Εφ ‘όσον υπάρχει πολιτική αβεβαιότητα, οι δανειστές μας θα απαιτήσουν ακόμη σκληρότερα μέτρα».

 

Μέχρι το Μάρτιο, το ελληνικό κοινοβούλιο πρέπει να εκλέξει νέο πρόεδρο με πλειοψηφία τουλάχιστον 180 ψήφους, επί συνόλου 300.

«Οι πρόωρες προεδρικές εκλογές θα διευκολύνουν την κατάσταση. Θα δώσουν στις αγορές και στους επενδυτές μεγαλύτερη σαφήνεια», δήλωσε δεύτερος αξιωματούχος που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.

Leave a Reply