Εκλογές ξανά την Κυριακή σε τρεις δήμους της χώρας

0

Εκλογές ξανά την Κυριακή σε τρεις δήμους της χώρας

Στον δήμο Καισαριανής, στον δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας και στον δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων θα στηθούν για δεύτερη φορά κάλπες μέσα στο 2015

Επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν αύριο, Κυριακή 30 Νοεμβρίου, σε τρεις δήμους της χώρας.

Συγκεκριμένα στον δήμο Καισαριανής, στον δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας και στον δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων θα στηθούν για δεύτερη φορά κάλπες μέσα στο 2014.

Συγκεκριμένα όσοι είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια της Καισαριανής θα ψηφίσουν για τη νέα τοπική διοίκηση ανάμεσα στη Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής (ΣΥΡΙΖΑ) του Γ.Κοντόσταυλου. Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη δήμαρχος βάσει των αποτελεσμάτων του Μαΐου. Αντίπαλός του η Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής (ΚΚΕ) με υποψήφιο δήμαρχο τον Η. Σταμέλο.

Η παράταξη που υποστηρίζει το ΚΚΕ τον Μάιο κατέλαβε την τρίτη θέση και τέθηκε εκτός β’ γύρου για μόλις μία ψήφο. Πάντως από νωρίς η Λαϊκή Συσπείρωση είχε ενημερώσει ότι θα καταθέσει ένσταση, υποστηρίζοντας ότι στην καταμέτρηση ψήφων του α’ γύρου υπήρξαν ψηφοδέλτιά της που καταμετρήθηκαν κακώς ως άκυρα.

Στους δύο άλλους δήμους, αυτόν της Μάνδρας-Ειδυλλίας και εκείνον της Τροιζηνίας-Μεθάνων θα χρειαστούν δύο εκλογικές αναμετρήσεις για να επιλέξουν νέες δημοτικές αρχές, καθώς η διαδικασία επαναλαμβάνεται από την αρχή. Και στις δύο περιπτώσεις κατατέθηκαν ενστάσεις που είχαν να κάνουν με το μέγεθος των ψηφοδελτίων.

Ο β’ γύρος των εκλογών ορίστηκε για τη επόμενη Κυριακή.

Leave a Reply