Εκλεβαν επί ώρες τόνους σιδήρου από αποθήκη του ΟΣΕ στη Ροδοδάφνη Αιγίου

0

eklevan-epi-ores-tonous-sidirou-apo-apothiki-tou-ose-sti-rododafni-aigiou

Για ώρες μετέφεραν ανενόχλητοι παλιές ράγες από αποθήκη του ΟΣΕ στη Ροδοδάφνη Αιγίου δύο νεαροί Ρομά, ηλικίας 25 και 20 ετών

Ξεκίνησαν από νωρίς το απόγευμα και μέχρι το βράδυ είχαν καταφέρει να φορτώσουν περίπου πέντε τόνους (!) σιδήρου σε ένα φορτηγάκι που είχαν σταθμεύσει σε κοντινή απόσταση.

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τελικά, μόλις στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, οι δύο άνδρες άρχισαν να τρέχουν για να αποφύγουν τη σύλληψη και εγκατέλειψαν στο σημείο το φορτηγό. Ο εντοπισμός των στοιχείων ταυτότητάς τους ήταν ζήτημα ωρών για τους αστυνομικούς. Παρά τις αναζητήσεις, οι δύο άνδρες δεν εντοπίστηκαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Σε βάρος τους, πάντως, σχηματίστηκε -κακουργηματικού χαρακτήρα- δικογραφία, για διακεκριμένες κλοπές.

ΜΕ ΦΟΡΤΗΓΟ

Οι δράστες πήγαν το απόγευμα στην αποθήκη του ΟΣΕ, με φορτηγό ιδιοκτήτρια του οποίου φέρεται η αδερφή του 20χρονου, και φόρτωσαν τον σίδηρο, που τον αποτελούσαν κατά κύριο λόγο παλιές ράγες.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το φορτηγό και το σύνολο του κλεμμένου υλικού επιστράφηκε στον υπεύθυνη της αποθήκης του ΟΣΕ. Τέτοιου είδους κλοπές απασχολούν κατά κόρον την ΕΛΑΣ, καθώς πολλές αποθήκες του Οργανισμού παραμένουν μέχρι σήμερα αφύλακτες, κάτι που εκμεταλλεύονται οι έμποροι μετάλλου για να τις λεηλατήσουν. Είναι επιτακτική μάλιστα η ανάγκη αύξησης των περιπολιών σε αυτά τα σημεία, μιας και η μαφία του χαλκού δεν έχει κανέναν δισταγμό.

ΚΛΟΠΗ ΚΑΛΩΔΙΩΝ

Αντίστοιχη κλοπή απασχόλησε και τους αστυνομικούς του Τμήματος Αγρινίου. Αγνωστοι πήραν συνολικά 700 κιλά καλωδίων από συνεργείο, στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αγρινίου-Αντιρρίου. Το καλώδιο επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για την αναβάθμιση του δικτύου του ΟΤΕ στην περιοχή.

Πηγή: pelop.gr

Πηγή: http://www.greek-inews.gr/2015/03/eklevan-epi-ores-tonous-sidirou-apo-apothiki-tou-ose-sti-rododafni-aigiou.html#ixzz3TJF8NSdK

Απάντηση