Είμαστε κοντά σε συμφωνία με τους εταίρους – Θα είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας

0

be957bc45c10572c88afef0eae24e6f7_S

Το βασικό σενάριο μιλά για πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1,2%
Διαβεβαιώσεις ότι η χώρα θα εξυπηρετήσει και θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις που έχει στο εσωτερικό και στο εξωτερικό παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Σε δηλώσεις του στο Mega, ο κ.Σακελλαρίδης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων, επισημαίνοντας πως «είμαστε κοντά σε μια συμφωνία».
«Έχει καταστεί σαφές και προς τους εταίρους ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει μια συγκεκριμένη λαϊκή εντολή να τηρήσει και είναι δεσμευμένη από αυτήν και δεν έχει τη βούληση να προχωρήσει σε επιπλέον υφεσιακά μέτρα.
Νομίζω ότι γίνεται και θα γίνει τελικά αποδεκτό και από τους θεσμούς και από τους εταίρους», είπε ο κ.Σακελλαρίδης.
Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ σε κάποια νησιά απάντησε πως «τέτοιου τύπου οριζόντια υφεσιακά μέτρα δεν είναι στις προθέσεις και τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης» ενώ σε ότι αφορά το κείμενο των 27 σελίδων, το οποίο απέστειλε χθες στο Brussels Group η ελληνική πλευρά και δημοσιεύθηκε από τους Financial Times, ο κ. Σακελλαρίδης έκανε λόγο για στοχευμένα μέτρα «ώστε να μην χρειαστεί να ξαναπληρώσουν το μάρμαρο τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και η μεσαία τάξη».
Σε ερώτηση σχετικά με το στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα διευκρίνισε ότι το βασικό σενάριο μιλάει για 1,2%, «με προοπτικές αύξησης αν αυτά τα μέτρα αποδώσουν σε συνδυασμό και με την πορεία της ελληνικής οικονομίας».

http://www.bankingnews.gr

Leave a Reply