Εγκρίθηκαν από το ΣτΕ 2.136 προσλήψεις κατά την προεκλογική περίοδο

0

Εγκρίθηκαν από το ΣτΕ 2.136 προσλήψεις κατά την προεκλογική περίοδο

Oι 1.095 είναι συμβασιούχων, ενώ εγκριθήκαν ακόμη έξι μετακινήσεις προσωπικού και έγινε μια απόσπαση

Το «πράσινο φως» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας για 2.136 προσλήψεις στον Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα κατά την προεκλογική περίοδο, εκ των οποίων οι 1.095 είναι συμβασιούχων, ενώ εγκριθήκαν ακόμη έξι μετακινήσεις προσωπικού και έγινε μια απόσπαση.

Κατά την προεκλογική περίοδο, δηλαδή από την προκήρυξη των εκλογών έως την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης, απαγορεύονται οι προσλήψεις, διορισμοί, αποσπάσεις, κ.λπ. στο δημόσιο.

Αντίθετα, το διάστημα αυτό επιτρέπονται οι προσλήψεις και οι υπηρεσιακές μεταβολές για έκτακτες και άλλες ανάγκες. Όμως για τις κατ΄  εξαίρεση αυτές προσλήψεις, πρέπει να προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Πάντως, στο ΣτΕ εκκρεμούν προς εξέταση από την αρμόδια επιτροπή και άλλα αιτήματα για προσλήψεις από διάφορους φορείς.

Έτσι, στο υπουργείο Παιδείας εγκρίθηκε η πρόσληψη 890 αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την κάλυψη διδακτικών αναγκών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας ειδικής αγωγής.

Επίσης, εγκρίθηκε η πρόσληψη 28 ωρομισθίων εκπαιδευτικών για την κάλυψη διδακτικών αναγκών της δευτεροβάθμιας γενικής εκπαίδευσης.

Παράλληλα, από το ΣτΕ εγκρίθηκαν οι προσλήψεις 123 ατόμων, οι οποίες κατά κανόνα είναι σε Δήμους.

Συγκεκριμένα, οι προσλήψεις που έγιναν στους Δήμους έχουν ως εξής:

Παπάγου- Χολαργού,  έξι άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, όπως είναι βρεφοκόμοι, βοηθοί βρεφοκόμοι και διοικητικός υπάλληλος, Αγίας Παρασκευής, δύο υπάλληλοι,

Χαϊδαρίου, 27 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων (βρεφοκόμοι,  βοηθοί βρεφοκόμοι, κ.λπ.),

Σπάτων-Αρτέμιδος, 19 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, όπως είναι   βρεφοκόμοι,  βοηθοί βρεφοκόμοι,  μάγειροι και προσωπικό καθαριότητας,

Σαρωνίδας, μια βρεφονηπιοκόμος,

Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης, ένα οδηγός οχήματος καθαριότητας και 13 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων,

Κοζάνης, 21 άτομα για οκτώ  παιδικούς σταθμούς και

Επιδαύρου, μια βρεφονηπιοκόμος.

Ακόμη, προσλήψεις έγιναν στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νέας Σμύρνης (6 άτομα που είναι κοινωνικοί λειτουργοί και νηπιαγωγοί), στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης  «Άγιος Στυλιανός» (10 υπάλληλοι), στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών (10 άτομα που είναι ηθοποιοί, σκηνοθέτες, βοηθός σκηνοθέτη, σκηνογράφοι, φροντιστές,   μηχανικοί σκηνής και οδηγοί) και στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης, Παιδείας και Περιβάλλοντος «Πολυκοινωνικό» του Δήμου Αλεξανδρούπολης (έξι άτομα που είναι βρεφονηπιοκόμοι και βοηθητικό προσωπικό).

Παράλληλα, έγιναν και 1.095 προσλήψεις συμβασιούχων (από δύο έως οκτώ μηνών).

Αναλυτικότερα, έγιναν προσλήψεις συμβασιούχων:

ΔΕΗ, 1.015 ατόμων με 8μήνες σύμβασεις εργασίας για την κάλυψη πρόσκαιρων και κατεπείγοντος χαρακτήρα αναγκών. Οι 1.015 συμβασιούχοι  θα απασχοληθούν σε σχεδόν τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στα λιγνιτικά κέντρα, στις τοπικές μονάδες των νησιών, κ.λπ.

Ελληνική Αστυνομία,  26 υπάλληλοι με 8μήνη  σύμβαση για την Σχολή Αξιωματικών της ΕΛΑΣ,

Δήμο Παγγαίου νομού Καβάλας, 17 ατόμων με 2μήνες συμβάσεις για τον τομέα της καθαριότητας (και οδηγοί),

Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, 8 εργατών γενικών καθηκόντων με 2μήνες συμβάσεις,

Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, 7 άτομα  με 2μήνες συμβάσεις με ειδικότητες οδηγών και ανειδίκευτων εργατών,

ΣπηλαίοΠεράματος του Δήμου Ιωαννίνων, 7 ατόμων με 8μήνες συμβάσεις και Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας, 15 ατόμων με 4μήνες συμβάσεις ειδικοτήτων μηχανικών, χειριστών Η/Υ, νοσηλευτών και γενικών καθηκόντων.

Τέλος, εγκρίθηκαν οι μετακινήσεις τριών γιατρών και τριών υπαλλήλων του ΕΚΑΒ, όπως και η απόσπαση ενός εκπαιδευτικού για το Γενικό Προξενείο Αργυροκάστρου.

 

Leave a Reply