Εγκέφαλος σπείρας αρχαιοκαπήλων προφυλακιστέος στην Κορινθο

0

Tον δρόμο για τις φυλακές θα πάρει τις επόμενες ώρες ο “εγκέφαλος” της σπείρας αρχαιοκάπηλων, που δρούσε τους τελευταίους πέντε μήνες σε αρχαιολογικό χώρο στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

image

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, πρόκειται για Πατρινό, που τα προηγούμενα χρόνια δραστηριοποιείτο στο χώρο της νύχτας, διατηρώντας γνωστό μπαρ, ενώ το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίου στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα. Σήμερα οδηγήθηκε ενώπιων του Ανακριτή Κορίνθου, όπου μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος με την σύμφωνα γνώμη και του Εισαγγελέα.

Όπως είχε γράψει το tempo24.gr, σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από άνδρες της Ασφάλειας Πατρών, σε Ξυλόκαστρο και Πάτρα, συνελήφθησαν συνολικά πέντε άτομα μεταξύ των οποίων και ένας 58χρονος Αλβανικής καταγωγής, σε βάρος των οποίων σχηματιστήκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζονται.

Απάντηση